Viljeleme progressiivset rokk- ja fusionmuusikat. Me kõik oleme juba aastaid kuulanud ansambleid nagu Dream Theater, Planet X. Meie muusikaline mõtlemine on tänu nendele mõjutustele lihtsalt selline. Progressiivses muusikas puuduvad piirid ja just see meile meeldib. Tähelepanelikult kuulates kohtab sama muusikalist fraasi lugudes korduvalt, aga eri kujul. Mängime palju rütmide ja harmooniatega.

•• Kuidas hindasite end võistluse keskmise taseme kontekstis? Kes olid lähimad rivaalid?

Lähimaks konkurendiks pidasime Animal Dramat, teame neid. Kahjuks polnud teisi ansambleid varem kuulnud, ei osanud elava esituse taset ennustada. Üldiselt uskusime, et meie tehniline tase on konkursi kohta tugev, aga kuna meie muusikastiil on tavakuulajale nii ebatavaline, siis ei osanud absoluutselt ennustada, kuidas see žüriile võiks peale minna. Meie muusikat peab mõttega kuulama.

•• Finaalis oli kohustuslik esitada Malcolm Lincolni lugu „Siren”. Kas selle töötlemine oli teile väljakutse?

„Sireni” töötlemine oli eriti lahe! Seda sellepärast, et lugu erineb X-Panda stiilist lihtsalt nii palju. Tegime sellest täiesti oma versiooni, viisi jätsime samaks, aga ühtegi originaalakordi vist sisse ei jätnud. Lugu oli väga hea töödelda ka sellepärast, et originaalharmoonia on väga lihtne, mis jätab töötlemiseks palju võimalusi. Vaeva sai palju nähtud ja ise oleme tulemusega rahul. Tundub, et ka rahvale meeldis.

Noortebänd 2010 finaal

Võitjaks tuli X-Panda, teise koha sai Merwis ja kolmanda Oak Tree. Raadio Kaks valis oma lemmikuks indie-popgrupi Animal Drama.