Eesti Kontserdi sekretär Tatjana Pigarjova ütles ETAle, et võistlust soovis pikendada auhinnafondi toetav Kultuurkapital, kuna pidas ühte kuud arhitektuurikonkursi jaoks liiga lühikeseks. Korraldajad loodavad, et kolmele kuule pikendatud võistlusele laekuvad paremini ette valmistatud ja kvaliteetsemad tööd.

Anonüümsete, märgusõnadega varustatud tööde laekumistähtaeg on 10. septembri keskpäev. Hiljemalt 19. septembriks teatab z^ürii võitnud tööde märgusõnad meedias ning internetis Eesti Kontserdi ja Eesti Arhitektide Liidu koduleheküljel.

Kontserdimaja tehnilise projekti loomiseks on pärast võistlust aega kuni 30. novembrini, ehitus peaks kestma 2002. aasta 1. veebruarist 1. novembrini.

Võitnud tööde preemiateks ja ostudeks planeeritakse 270.000 krooni. Võitja pälvib 120.000 krooni, teine preemia on 90.000 ja kolmas 60.000 krooni suurune.

Arhitektuurivõistluse z^ürii on seitsmeliikmeline. Z^ürii esimees on Eesti Kontserdi direktor Aivar Mäe, liikmed on kultuuriministeeriumi büroojuhataja Andres Nõlve, ehitusekspert Tõnu Maripuu, Pärnu linnavalitsuse planeerimisosakonna juhataja Martti Preem ning arhitektid Kalle Vellevoog, Raivo Puusepp ja Peeter Pere. Z^ürii varuliige on Pärnu linnavalitsuse planeerimisosakonna juhataja asetäitja Rene Valner, kes osaleb hääletamises vaid mõne z^üriiliikme puudumise korral. Z^ürii tööd koordineerib ka hääleõiguseta sekretär Tatjana Pigarjova.

Avalikust, anonüümsest ja üheetapilisest võistlusest võivad osa võtta kõik arhitektid-EALi liikmed või grupid, kelle võistlustöö üheks kaasautoriks on EALi liige.

Võistluse eesmärk on ehitada Pärnusse rahvusvahelistele normidele vastav 800kohaline kontserdi- ja konverentsisaal ning samasse hoonesse mahutada Pärnu Muusikakool, Pärnu Linnagalerii ja Pärnu Linnaorkester.