ERSO direktor, viiuldajaharidusega Kristjan Hallik jäi kontserdiga väga rahule. Emotsionaalne esitusviis ja orkestrantide rõõmus meel nakatas tema sõnul peale kuulajate ka muusikakriitikuid.

Ühes esimeses arvustuses, mis ilmus Planet Hugillis, kasutati muu hulgas väljendeid highly musical and touching (väga muusikaline ja puudutav – K. H.) ja hindeks pandi viie palli skaalal 4,5... Kuidas teile kontsert meeldis?

Oli meeliülendav jälgida, kuidas Pärnu muusikafestivalilt välja kasvanud kollektiiv kannab välja ja lööb pahviks pea 6000-lise saali, kus on esinenud nimekad ja suured orkestrid. Oli põnev jälgida, kuidas kaheksa aastat Pärnus muusikafestivalil kogetud atmosfäär ja muusikale lähenemise viis – energiline ja positiivne – Londonis väga hästi toimib.

Olen olnud kaheksa aastat Pärnu festivali ülesehitamise juures ja näinud orkestri arengut. Seetõttu oskasin nende positiivse energia plahvatust oodata. Teisalt on Paavo Järvi ja orkestri vaheline üksteisemõitmine aasta-aastalt arenenud, see paindlikkus ja muusika tegemise tase, millega Järvi suudab muusika elama panna, annab iga proovi ja kontserti kuulates elamuse.