Uppsala uue kontserdisaali akustikast ja arhitektuurist räägivad mõlemad muusikud vaid ülivõrdes. Samuti Rootsi vanima ülikooliga linna publikust. "Sõidame Vanemuise orkestriga 2014.a jaanuaris Uppsalasse gastrollile," avaldab Mägi rõõmustava uudise. "Teiste seas mängime seal ka Villem Kapi 2. sümfooniat."

Vanemuise orkestriga sõidab Uppsalasse kaasa ka Ivari Ilja, kes on Kalle Randalu kõrval üks meie rahvuvaheliselt tuntumaid pianiste. Oma esinemistest rääkides meenutab Ilja seda, kuidas pidi kord oma leivanumbrit - Chopini e-moll klaverikontserti - lausa kuuel õhtul järjest mängima. "Igal õhtul erineva akustikaga saal, erineva publikuga linnas. See oli tõesti väsitav."

Tartus pole Iljal aga väsimuse raasugi. Tuju tõstab seegi, et meie kohtumise päeval (esmaspäeval - toim.) on Tartus imeline, lausa suvine ilm. "Oled nagu Vahemere äärde puhkusereisile sõitnud," naljatleb Ilja, kellel Tallinnas on praegu pingeline aeg, sest tema õpilased meie muusikakõrgkoolis valmistuvad lõpueksamiteks.

Paul Mägi viimased suurt tähelepanu äratanud ettevõtmised olid Jüri Reinvere ooperi "Puhastus" lavaletoomine Soome Rahvusooperis ja Tšaikovski ooperi "Jevgeni Onegini" Bertmani-lavastus siinsamas Vanemuises.

Järgmisel hooajal tulevad Paul Mägi käe all Vanemuises lavale Tauno Aintsi ooper "Rehepapp" ja Eduard Tubina ooper "Reigi õpetaja". Vanemuise orkestri möödunud hooajast tõstab Mägi esile Dvoraki oratooriumi "Stabat Materi" ettekannet ja Tartus sündinud helilooja Jaan Räätsa juubelikontserti, mida dirigeeris Lauri Sirp.

Pärast hooaja lõppkontserte Tartu muusikud puhkusele minna veel ei saa-ees ootavad proovid ja lindistamine. Plaadile jõuavad Villem Kapi 2. sümfoonia ja Artur Kapi Fantaasia teemale B-A-C-H, mille solistiks on Kristel Eeroja-Põldoja. Pärast lühikest puhkust algavad taas proovid. Vanemuise orkestri uus hooaeg sügisel algab vägagi suurejooneliselt - Riia Toomkirikus tuleb ettekandele Mendelssohni oratoorium "Elias".

16. mai kontserdi kavast rääkides ütleb Paul Mägi, et kontserdi esimese poole muusika on valitud Ivari Ilja soovitusel. "Mul on hea meel taas kohtuda erakordse pianisti ja muusiku Ivari Iljaga," räägib Mägi. "Nii Schumann kui ka Chopin on virtuoossed ja nõudlikud teosed. Kahjuks esitatakse neid romantilisi rõõmsameelseid teoseid harva, aga nad on kõikide tõeliselt suurte pianistide repertuaaris alati olemas."

Kontserdi teises pooles ettekandele tulevate Resphigi Rooma purskkaevude ja pidustuste ainetel loodud teoste kohta ütleb Mägi: "Võtsime need oma kontserdi kavva, sest need on meisterliku orkestrikäsitlusega teosed, mis loovad Roomast värvika pildi. Samas annavad nad hiilgava ülevaate suure sümfooniaorkestri ammendamatutest võimalustest."