"On kummastav lugeda, et kultuuriürituste riiklikku hinnatõusu – mis käibemaksu tõstmise hetkel on vältimatu - püüab minister selgitada, kui kultuurile vajalikku otsust. Käibemaksu tõstmine 18%-ni paneb meie kultuuriürituste korraldajad oluliselt halvemasse seisu, sest on ju soodsam maksumäär kehtiv kõigis meie naaberriikides, kellega rahvusvaheliste artistide esinemiste nimel eestlased igapäevaselt konkureerivad. Viimati langetas kultuuriürituste käibemaksu 5%-le Leedu, Lätis on vastav maksumäär koguni 0% ning Soomes ja Rootsis kehtib soodsam maksumäär juba aastaid," teatas Rebane.

Siiski nõustus Rebane Jänese väitega, et vaja on teha selget vahet kultuuriüritustel ning üritustel, mis kultuuriga reaalset seost omamata, soovivad samuti kasutada soodsamat maksumäära.

"Viimaseid võib tõepoolest nimetada libaetendusasutusteks, kuid ma ei saa mingil juhul nõustuda, et selles kontekstis kasutab minister näitena BDG-d," viitas Rebane tänasele Postimehes ilmunud artiklile, kus kultuuriminister tõi paralleele sobimatuid maksusoodustusi saavate nö libaetendusasutuste ja ettevõtte BDG vahel.

"On solvav, et taolises kontekstis kasutatakse näitena BDG-d, mis on korraldanud Eestis üle 500 erineva kultuuriürituse. Kultuuriministri mõttekäiku edasi arendades ei ole kultuurina käsitletavad näiteks üritustesarjad Kumu Öö ja Jazz'n Motion, Bejart'i ballett, sir Elton Johni, Stingi, Joe Cockeri, Depeche Mode'i ja veel kümnete või koguni sadade tuntud artistide kontserdid, mida BDG on viimastel aastatel korraldanud. Nii selektiivne suhtumine kultuuri ei tee au ühelegi ministrile, eriti aga kultuuriministrile," selgitas Rebane.