***

Mõni aasta tagasi kandideeris Volk Tartu linnavolikokku loosungiga “Linn lõbusaks!” See ei tähenda, et kõik asjad Volgi jaoks tingimata naljakad on.

“Lõbus ei ole samastatav mõistega naljakas, vaid rõõmus, vabastav. Ka religiooni puhul on ju kõige tähtsam rõõm ja teadmine, et Looja oli tugeva huumorimeelega, vaadates kas või, mis vigureid looduses eksisteerib. Mõelge näiteks, milline näeb välja taapir või tuukan. See eeldab huumorimeelt. “

***

Tšetšeenia kriisi puhkedes käis Volk rahvusvahelise vaatlejana sealseid presidendivalimisi kaemas. Dudajevit tundis ta juba Tartu ajast. “Igal rahval on õigus oma kultuurile. Olen selle poolt, et võimalikult rohkemates keeltes tehtaks teadust. Mul on väga kahju, et see puudub näiteks tšuktši keeles, sest nende keelelistest omapäradest lähtuv mõtlemine võiks anda kas või füüsikas hoopis teisi tulemusi kui indoeuroopa keeltes.”

***

“Kumb auto on parem, kas see, mille spidomeetril on kirjas 120 kilomeetrit tunnis, või see, millel 260, kuigi sõita võib ainult üheksakümnega?” küsis Volk oma vanemalt pojalt, kui see tahtis aru saada, milleks on vaja õppida. Poeg vastas, et see auto, millel 260. “Ma ütlesin talle, et täpselt samamoodi on haridusega ka — olgugi et sõita võib üheksakümnega, on parem auto see, mis võtab rohkem peale.”

***

Volk ütleb, et naiserolle küll mängida ei saa, aga enamik rolle on läbi proovitud küll. Sealhulgas on tulnud laval nööpi mängida.

***

“Kallis Linnar, kui ma juhtun sulle abieluettepanekut tegema, palun suru oma vakatav sõrm mu sosistavatele huultele, sest kardan, et kõigele vaatamata ei suuda sa ära öelda.” Volkonski pöördumises Linnar Priimäe poole.

***

“Tõeline puhkus on haiglas. Seal on rezŠiim, hommikul kell seitse saad süsti tagumikku ja siis antakse süüa. Väga hea puhkus minu meelest, ise ei pea mitte midagi tegema ega mõtlema.”

Kontsert

“Volkonski annab aru”

Täna kell 19 Tartu, Vanemuise kontserdimaja

Esinevad Siiri Sisask, Liisi Koikson, Tõnis Mägi, Lembit Saarsalu, Riho Sibul, Riina Airenne, Heli Vahing, Kärt Tomingas, Jaan Willem Sibul, Pantir (Soome)

Ansamblid Propeller, Rosta aknad, Kosmikud, No Big Silence

Kaastegevad Toomas Lunge, Margus Kappel, Vanemuise sümfooniaorkester ja ooperikoor

Dirigent Tarmo Leinatamnm

Kavas laulutsükkel “Ysolti laulud” , “Kolm laulu Vana-Egiptuse tekstidele”