"Eks erinevad inimesed üritavad end erinevate asjadega inimeste mällu söövitada: kes paneb linna valguse, kes teeb uue restorani," sõnab uue Pegasuse üks omanikke Rain Lõhmus. Tema jaoks pole tegu kaugeltki mitte ainult ärilise ettevõtmisega.

Lõhmus koos oma elukaaslase Inga Kolgi ning Stenhusi restoranist tuntud meeste Mart Tomsoni ja Londonist pärit chefi Michael Bhoolaga otsustasid just Pegasuse ellu äratada.

"Kindlasti ei tule sellest kohast kaardiga kinnist klubi," on Lõhmus kindel. Publiku osas on ta muretu, väites, et küll tullakse. "Pigem on meie puhul ilmselt tegemist sellist Noku-klubi tüüpi klientuuriga," ütleb ta.

"Meie disainerid käisid ja suhtlesid nendega, kes mäletavad Pegasust tema hiilgeaegadel," lausub uue koha tegevjuht Mart Tomson. "Selle paiga puhul ei saa kuidagi selle minevikust mööda minna." Ka kohvik-klubi kirjanduslik minevik ei kao kuhugi, sest juba on mitmed inimesed soovinud oma teoseid just seal esitleda. Seintele suunatud valgus on paika pandud nii, et seal ka näitusi eksponeerida.

Michael Bhoola sõnul on nad kohviku puhul üritanud "vaadet pühitseda", et igast lauast avaneks Toompea poole õnnestunud vaade. Seetõttu on ka uues Pegasuses teise korruse endise baarileti kohal istmed." Me pole midagi tahtnud niisama välja vahetada, vaid oleme siin olemas olevat uuendanud ja edasi arendanud."

Esimesele korrusele, kus ennevanasti paiknes ainult garderoob, loodi baar, kuhu mahub oma kolmkümmend inimest. Kõrvalruumis, kus mõned kuud tagasi müüdi veel turistidele kihnu kampsuneid, tehti baariks. Ilusate ilmadega laieneb baar majaesisele terassile.

Teisele ja kolmandale korrusele mahub kuuskümmend inimest. Kauni aknaaluse vaate tarvis on kuus lauda ja kakskümmend neli kohta. Maja moodsale olemusele panevad punkti keldrikorrusel paiknevad tualetid, millesarnaseid näeb ainult lääne disainiajakirjades. Naiste poolel asuvad Eesti esimesed avaliku hoone naiste pissuaarid. Valguseina taha eralduvad mehed võivad jalapedaaliga roostevabasse kraanikaussi vett lasta.

"Me arvasime, et kui inimene juba tuleb kolmandalt korruselt mööda keerdtreppi alla, siis peab teda ka midagi väärilist ees ootama," lausub Bhoola. Uues Pegasuses pole midagi rohkem kui just hädavajalik. See-eest on kõik ülimalt modernne ja minimalistlik. Ainult kohati vilksatab valgesse tühjusse roostevaba terast. Selle eest on koostöös omanikega hea seisnud Front büroo arhitektid Gert Sarv ja Margus Tammik ning Tarvo Hanno Varres.

Muusika hakkab uues kohvikus olema summutatud, sest tegu on elumajaga. Kui Võitlevas Sõnas taob muusika trumminahad tasku, siis uues Pegasuses peaks muusikaline taust tulema minimalistliku kujunduse vääriline.

Köögi kohta sõnab Bhoola, et see on moodne maailma köök, milles ta kujundab roogi vastavalt hooajale. "Menüü on eklektika erinevatest rahvusköökidest ning parasjagu müügil olevates hooajatoitudest," seletab ta.

Uuenenud Pegasus

Harju 1

Avatakse oktoobri lõpus

Omanikud : Rain Lõhmus, Inga Kolk, Mart Tomson, Michael Bhoola

Kujundajad : Gert Sarv, Martin Tammik, Tarvo Hanno Varres

Kohvik mahutab sadakond inimest