Praeguseks on salajasel salvestusel valminud veerandik materjalist ehk kolm lugu kaheteistkümnest. Produtsent Jake Foir ütles NME-le, et salvestused toimuvad tavaliselt vaid mõned tunnid ning algavad kell kaks hommikul. „See kõlab aeglasemalt ja intiimsemalt kui Babyshambles,” iseloomustas Foir Doherty sooloprojekti. „Pete’i lalud räägivad pigem universaalsetest asjadest, kui isiklikest kogemustest.”
 
Produtsendi sõnul teeb plaadil kaasa hulgaliselt teisi artiste, näiteks ka bändikaaslased Babyshamblesist, kes mängivad loos „Cuckoo”. Lisaks neile on kaasategevad Londoni räppar Klashnekoff ja bänd The Thirst.
 
Foir kinnitas ka, et vaatamata tagasi narkosõltuvusse langemisse, on Doherty tervis hea ja ta naudib elu Wiltshire’i maakandis 28-toalises häärberis.

Hiljuti teatas ka Babyshamblesi trummar Adam Ficek oma kõrvalprojektist nimega Roses, Kings, Castles, mis teeb pigem akustilisi ja lo-fi lugusid. Idee sündis Babyshamblesi tuuridel, kus ta aegajalt igavusest lugusid kirjutama hakkas. "Hea on lugusid ja ideid enne bändile viimist väljendada," põhjendas Ficek. Tema loomingut saab kuulata MySpace'i lehelt http://www.myspace.com/roseskingscastles