Edasi suundutakse rongkäigus tõrvikute ja suure puust hundiga kinno Illusioon, kus alates kella 17 mängib saksofonikvartett ja pakutakse suupisteid, teatas ETAle Tartu avaürituse korraldaja Silvia Sosaar.

Kell 18 algab avafilm - India režissööri Mira Nair tänavu valminud film "Vihmaperioodi pulmad", mille juhatab sisse PÖFFi asutaja ja programmijuht Tiina Lokk. PÖFF on Tartus kolmandat korda, seekord on filmivalik varasemast suurem ja parem, esmakordselt saab Tartu filmipublik näha ka animafilmide programmi, mida näidatakse Sadamateatris.

Ugala direktori Jaak Alliku algatusel laieneb tänavune PÖFF ka Viljandisse Ugala teatri suurde saali, kus publiku ette tuuakse üheksa filmi.

Pimedate Ööde filmifestivali Viljandi programm avatakse pidulikult homme kell 21 Ugala tiigi kaldal ja teatri suures saalis Berliini Karlovy Vary Filmifestivali Grand Prix' pälvinud filmiga "Amélie Montmartre'ilt".

"Oleme püüdnud nii Tartu kui Viljandi jaoks kokku panna maksimaalselt hea programmi, nii palju kui festivali logistika seda võimaldab," ütles Tiina Lokk ETAle. "Viljandi lülitamine programmi on omamoodi eksperiment, selgitamaks välja, kas Viljandis jätkuks vaatajaid."