„Ükski isa või ema pole ilma Pipi, Nuki või Puhhita hakkama saanud ja lastele on nende olemasolu sama loomulik kui hommikune puder või õhtune pai,” kommenteerib etenduse sünnilugu lavastaja Neeme Kuningas.

“Kõige tähtsam põhjus „Pipi!Nuki!Puhhi!“ lavaletulemiseks on aga see, et tegemist on Eesti heliloojate ja luuletajate loominguga. Ja need on olnud Rahvusooperi 100-aastase ajaloo jooksul kõige menukamad lasteetendused. Miks siis mitte tuntud ja armastatud lauludel jälle kõlada lasta? Pealegi on ju nii tore fantaseerida, mida oleks Pipil, Puhhil ja Nukitsamehel omavahel arutada... Kuidas ja kas nad üldse omavahel läbi saavad? On ju Pipi Rootsist ja Puhh oma sõpradega Briti saartelt pärit, mida nad üldse Eestist teavad ja arvavad?“ sõnas Neeme Kuningas.

“Pipi!Nuki!Puhhi!“ tehes naudin kõige rohkem muusikat - tunnen suurt austust ja rõõmu Olav Ehala teostega kokku puutudes. Tõnu Raadiku loomingus on väga värskeid ja huvitavaid jooni ning Ülo Vinteri parimad muusikalised numbrid on aastate jooksul saanud juba peaaegu klassikaks,” ütles etenduse muusikaline juht ja dirigent Mihhail Grets, kellele see on esmakordseks kokkupuuteks Rahvusooperiga Estonia.

Muusikal „Pipi Pikksukk“ esietendus Estonias legendaarse Sulev Nõmmiku lavastuses 1969. aastal ja viimane, 402. etendus toimus 1994. aastal. Muusikali „Puhh“, mille lavastaja ja tantsude seadja oli Mait Agu, mängiti Estonias aastatel 1995 – 1999. Neeme Kuninga lavastatud muusikal „Nukitsamees“ esietendus Estonias 1999. aastal ning viimane etendus oli aastal 2003. Nii „Puhhi“ kui „Nukitsameest“ mängiti laval 95 korral.

Estonia teater ootab kõiki lapsi ja lapsemeelseid uuele muusikaetendusele, mille lugude autorid on Olav Ehala, Tõnu Raadik, Ülo Vinter ja Ülo Raudmäe. Etenduse idee autor ja lavastaja on Neeme Kuningas ning tekstide autorid Juhan Viiding, Leelo Tungal, Enn Vetemaa ja Villu Kangur. Muusikaline juht ja dirigent on Mihhail Gerts.

Osatäitjatena astuvad lavale on Nele-Liis Vaiksoo, Iiris Vesik, Kelli Uustani, Henri Christofer Aavik, Heldur Harry Põlda, Villu Valdmaa, René Alas ja Arvo Kukka.

"Pipi!Nuki!Puhh!" esietendus toimub 3. märtsil Estonias ja Tartu publikul on võimalus lastetükist osa saada 22. aprillil Vanemuise teatris.