ALTERNATIIVMUUSIKA

MĚm

“Go Go Smear the Poison Ivy”

Islandlaste neljas album keerab poole peal psühhedeelseks vene vana kooli multifilmi soundtrack’iks. Lolitalik naisvokaal, trianglid, kellakesed ja vilepillid, mänguline ja melanhoolne “karmosˇka” ning printsess ja prints lendavadki tulipunase lillekese järel kosmosesse. Kuigi MĚm on elektroonikast naturaalsete instrumentide poole liikunud, on aeg-ajalt taustal kuulda meeldivaid teknorütme.

Tiiu Laks

METAL

Divine Heresy

“Bleed the Fifth”

Endise Fear Factori kitarrimehe Dino Cazerase loodud supergrupp kõlab kui Pantera, millel on kaks trummarit – nii domineeriv tundub Tim Yeungi (Vital Remains, Hate Eternal) töö. Tuntud muusikute seas teeb suu lahti tundmatu laulja Tommy Vext ja seda pagana hästi. Ta laulab või röögib, nagu parasjagu vaja, nagu DH muusikagi varieerub kusagil death metal’i ja metalcore’i vahel.

Veiko Pesur

INDIROKK

Babyshambles

“Shotters Nation”

Albumile peale vaadates torkab esimesena pähe mõte, et Pete Dohertyl pidi küll kodus selle tiraazˇi printimise peale palju tindikassette kuluma. Seda plaati kuulates ei jõua kõrvadeni muu kui muusikaline pohmell. Kogu see komplekt tundub kibestunud ja poolik, eriti võrreldes Babyshamblesi esimese albumiga. Kuigi iva, et ära ümbritse end inimestega, keda vihkad, võib täitsa vabalt endale kõrva taha kirjutada.

Maris Meiessaar

POPP

David Guetta

“Poplife”

Guetta renomee on hetkel väga kõrgel, mees sisenes ka DJ Magi parimate plaadikeerutajate edetabeli esikümnesse, mis on kõva sõna. Mine hea helisüsteemiga klubisse ja tunne, kuidas selle prantslase saundide valik on viimase peal. Aga kuula nüüd tervet albumit kodus ja keset päeva. Oh õudust. Kas ei meenuta see kõik mitte 1995. aastat ja nn eurobiidi võigast võidukäiku? Kaine peaga ja/või kell 14 ei soovita proovida. Toomas Puna

ROOTSI DISKO

BWO

“Fabricator”

Kui mitme diskobändi nimi on laenatud Deleuze’i ja Guattari töödest? Ilmselt ühe. BWO ehk Bodies Without Organs on Alexander Bardi sülearvutibänd. Härra Bard on see väike punase habemega geenius Army Of Loversist, ta on ülieduka plaadifirma asutaja ja filosoof. Tema praeguse disko-

trio kolmas plaat kõlab odavalt ja ebahuvitavalt nagu eelmisedki! Aga selline muusika ei olegi tehtud kuulajatele, vaid endale. Selleks, et raha kokku lüpsta.


Mart Normet