HIPHOP

Ice Cube

Hinne 5

“Raw Footage”

Ice Cube on kindlasti üks neist vähestest vananevatest gängstaräpi isadest, kes oskab asju kuidagi väärikalt ajada. Oma 39 eluaasta juures on see põletav viha ja jõud N.W.A ajast muidugi pisut lahtunud, aga kindlasti mitte läägelt igavaks muutunud. Ice võtab sel plaadil asjad intelligentse inimese kombel kokku, kirjeldades väga tabavalt, mis meie ümber toimub. Nii poliitikas, majanduses kui ka sõubisnises.

Heidy Purga

METAL

Trivium

Hinne 4

“Shogun”

Triviumist on kasvanud bänd, kelle iga sammu näljased meediahundid kogu aeg jälgivad, ning seepärast on nende uus ketas tegelikult juba ette tuttav, uued on vaid mõned tehnilised üksikasjad. Võrreldes eelmise plaadiga ei ole nad palju muutunud, koguni mõned tuttavad meloodiakäigud on “Shogunile” kaasa haaratud. Niisiis kiire, meloodiline, tehniline ja kommertslik. Ja endiselt Metallica maitsega. Mille tulemuseks on sajad tuhanded fännid ja üle keskmise kõva plaadimüük.

Veiko Pesur

ROKK

Lindsey Buckingham

Hinne 5

“Gift of Screws”

Lindsey “Fleetwood Mac” Buckinghami, tuntud kitarrivirtuoosi ja perfektsionisti viies sooloalbum võib olla tehtud küll antiseptikumiga üle käidud siledate pindadega stuudios, kuid osutub sellest hoolimata üllatavalt mitmekülgseks. “Did you miss me?” kaasahaarav popp paneb arvatavasti heldima Fleetwood Maci põlvkonna. Sama pehme poproki raamidesse jääv võluv akustiline kitarr “Bel Air Rainis” võtab loos “Time Precious Time” aga peaaegu psühhedeelselt kolmedimensioonilised mõõtmed.

Ave Randviir

KOGUMIK

Eri esitajad

Hinne 5

“Sky Plus Hits”

Ciao, Sky Plusi liiklusliini andunud fänn! Samal ajal kui sa põõsas istuvast politseist raporteerid, võid veel autoga tasuta kaasa tuleva raadio Sky Plusi sagedusel käima panna. Hitimasinad Rihanna, Timbaland, Onerepublic, Ne-Yo, Mika jt on nagunii kogu aeg eetris. Kui üldse mingi, siis tekib sellele plaadile popmuusika austaja jaoks sentimentaalne väärtus. Tänapäeva maailmas on selle kogumiku mõte suht udune.

Tiiu Laks

R’n’B

Ne-Yo

Hinne 5

“Year of the Gentleman”

Kallis Michael Jackson, lugesin, et Sinu uuele plaadile valmistab lugusid ette ka Ne-Yo. Sellisel juhul tahaksin uskuda, et oma värskele plaadile pani Ne-Yo oma kõige kehvemad laulud. Sest sellise haleda ilaga, mis parodiseerib Sinu pärandit, pole küll võimalik võimsat come-back’i teha. Loodan, et Sinu uus plaat saab olema kõike muud kui steriilne, igav ja ajaline. Ne-Yo soovitan Sul vallandada.

Mart Normet