RÄPP

Eminem

Hinne 2

„Relapse”

Eminem teeb „Relapse’iga” põhimõtteliselt sama, mida oma esikabumiga. Ta on värske, väga jõuline ja kuri. Peamiselt vihane enda tekitatud kaose peale. Ärganud üles narkokoomast, jutustab ta siiralt asjadest, mis talle korda lähevad. Ilma oh-see-sämpel-on-sellest-laulust-lisanditeta, ainsaks kaasstaariks Dre, kelle hüpnootilised kindla käega loodud funky’d rütmid juhatavad sind läbi albumi sõnade rägastiku.

Heidy Purga

METALCORE

Burn Still

Hinne 3

„Burn Still”

Kaks kitarri, laulja, bassimees ja trummar – olemas. Moodne saund ja lugude ülesehitus – olemas. Tipp-topp metal-vokaal – olemas. Maalitud plaadikaas – olemas. Kodumaa Eesti – olemas. Seitse lugu ja plaat ei kesta poolt tundigi – kehvavõitu. Viimase loo ajal tehakse eestikeelset nalja, mida kolmandat korda ei taha enam kuulda – kehvavõitu. Digipak-plaadiümbris, mille plastosa viskab kohe liimist lahti – kehvavõitu. Kokkuvõtteks aga on BS-i muusikalised saavutused siiski päris eeskujulikud ja bänd võib loota helget tulevikku.

Veiko Pesur

ALTERNATIIVPOPP

Tori Amos

Hinne 3

„Abnormally Attracted to Sin”

Proua Amos on oma paarikümneaastase karjääri uue plaadi jaoks läinud taas enda tavapärase ballaadliku mina juurde. Esimeses loos flirdib Amos trip hop’iga (väga igavalt muide), kuid seejärel saabuvad taas tagasi klaver, viiulid ja unistamine. Kui viimased paar plaati pakkusid tugevaid kontseptsioone, siis nüüd võtab ta rahulikult ja teeb plaadi vähenõudlikumale fännile, kes muutuste peale nina kirtsutab. Oli ju eelnev plaat kõigile ehmatus, kui ühest Torist sai viis eri esitajat, kuid vähemalt aastal 2009 on ta taas end üheks kogunud.

Dannar Leitmaa

KABAREEFOLK

Vermillion Lies

„Separated by Birth”

Kahjuks peab tõdema, et Ameerika kaksikõdede Zoe ja Kimi loodud imago on palju lahedam kui nende muusika. Suurte ninadega siiami kaksikutest tsirkusefriigid, kes esitavad kabareed, oleks väga tervitatav alter ego tänapäeva muusikas. Kuid kahjuks ei ole nende uuesti väljaantava debüütalbumi (mis algab küll nihkes tsirkuseõudusega, kuid jätkub folgiga) peal ühtki laulu, mis näiteks Von Krahli baari seinte vahele mahtuvaid masse haaraks.

Tiiu Laks

ILGE SIMMAN

Don Johnson

Big Band

Hinne 1

„Records Are Forever”

Bänd, kelle nimi viitab näitleja Don Johnsonile, kes viljeleb hiphoppi ja on pärit Soomest – no kõlab ju kahtlaselt? Just, sama kahtlaselt kõlab ka kogu selle kompoti produtseeritud heliplaat. Bänd on teinud vabatahtlikult samasuguse plaadi, nagu on Eurovision – ilus ja värviline, aga muusikaliselt kohutav.

Dannar Leitmaa