POSTROKK

Fang Island

Hinne 5

„Fang Island”

Fang Island teeb sellist muusikat, nagu saaksid sõbrad kokku ja lööksid üksteisele patsi ning teeksid seda mõnuga – see on plaat, mis toob naeru suule ja hea tuju meeltesse. Rõõmu ja hea tujuga jõutakse kõrgpunkti plaadi kolmandas loos „Daisy”, kus animal-collective’likule vokaalile lisandub vihane möll kitarridega, kaasalaulmis-, kaasatantsimis- ja kaasaplaksutamiskoht ehk kõik, mis peab olema laulus, millest võiks saada korralik peohitt.

Dannar Leitmaa

FOLK

J. Karjalainen

Hinne 4

„Polkabilly Rebels”

Juba neli aastat on endine soome roki tipp tahtnud olla soome folgi tipp ja plaadiedu järgi otsustades on see tal väga hästi õnnestunud. Kui nelja aasta eest esitas ta vanu Ameerika soomlaste laule üksi, siis sarja kolmas plaat on tema kõrvale toonud juba kolm muusikut. Tulemus on väga hea. Kui hooti kõlab ta kui suvaline lorilaule kraaksuv külabänd, siis mõne loo puhul meenutab ta lausa Kukerpille.

Raigo Tapun

POPP

Ellie Goulding

Hinne 4

„Lights”

Briti muusikatöösturite ja -kriitikute poolt selle aasta edukaimaks uueks artistiks pakutud (ja hiljem samadelt inimestelt plaadi eest pähe saanud) Ellie sammub folki ja elektroonilist muusikat segavate naisartistide üha laienevates ridades. Tema heli on küll helgem kui süngete alatoonidega Bat for Lashesil ning folgist veidi kaugemal kui Florence’il, kuid mitte päris nii popilik-plikalik kui neiu produtsendi Starsmithi poplauljataridest silmateradel (nt Cheryl Cole). Popilik electro ja folgi segu on aga vägagi kaasahaarav ja selles peitub ka Ellie müügiedu.

Tiiu Laks