Exodus

Hinne 5

„Exhibit B: The Human Condition”

Exodus on üks neist thrash’i-hiidudest, kes pole raatsinud veel lusikat nurka visata. Vaatamata 30 tegutsemisaastale (tõsi, siia sisse mahub ka paar hibernatsiooniperioodi) pole kuulda-näha mingit vanadusnõtrust. Vastupidi, Exodus kuulub endiselt stiili paremikku.

Raigo Tapun

POPP

Alexander Rybak

Hinne 4

„No Boundaries”

Nii nagu Eplikul on eplikrokk, on Rõbakil rõbakpopp. Nõnda selgelt ja äratuntavalt kõlab selle Norra depressioonis päikesepoisi mažoorne looming, mis koosneb kultuurselt komponeeritud folkšlaagritest. Maitsevääratustena (ilmselt johtuvalt albumi nimest) lähevad kirja üks skate-punkpala ja üks päkapikudisko rada. Ühtlasi leidub albumil Beach Boysi kaver ning võimas ülistuslaul meie põhjanaabritele „Suomi”.

Mart Normet

RETROPOPP

Regatt

HInne 5

„Tallinn 80“

Olemuselt on Regatt muidugi puhas nostalgiatoode, mille kvaliteet seisneb umbes 30 aastat vanade poplugude võimalikult veatus taasesitamises. Tegemist on õiges kontekstis toimiva formaadiga. Kuid kuidas peegeldub see ansambli esikalbumi tosinas palas? Eks ikka albumi kontsertlikus ülesehituses, kiirete-aeglaste ja rokilike-tantsulise palade vaheldumises, mille taasesitused kipuvad ennekõike emotsioonide reprodutseerimiselt olema järjekindlalt teisest klassist võrreldes originaalide või eestikeelsete esmaversioonidega.

Mart Niineste