Rihanna

Hinne 3

„Rated R: Remixed”

Lady Gaga

Hinne 2

„The Remix”

Remiksplaadid on alati küsitava väärtusega toodang, sest pahatihti kipuvad lood eri miksijate käes hullumeelselt ebaühtlased välja kukkuma. Rihanna viimast plaati on lastud näppima aga üks mees, (sageli eesliitega mega-) produtsent ja DJ Chew Fu, kes keerab niigi hämara alatooniga „Rated R-i” elektrohelidega mulksuvaks kompotiks. Siin tuleb omakorda aga välja ühe miksija varjukülg, sest nüüd võib juba esimese loo aegu aru saada, kas plaat on sulle või mitte, ning isegi kui on, ei jagu Chew Ful plaadi viimaste lugude jaoks enam üllatamiseks püssirohtu.

Kui umbes kaheksa aastat tagasi tegi X-Press kaks remiksi Kelise loost „Milkshake”, oli see üks toredamaid laule üldse. Kui aastal 2010 Lady Gaga remikside plaat täpselt samade taustahelidega algab, paneb see pead kratsima. Samas on aegunud ja väsinud klubihittide taust ainult plaadi esimestel lugudel, sest plaadi lõpus saabuvad Pets Shop Boysi, The Sound Of Arrowsi ja Lady Gaga enda esituses lood, kus on midagi korralikule alusmaterjalile ka juurde antud.

Dannar Leitmaa

INDI

Bad Apples

Hinne 3

„Lead Sister Remixes”

Tegelikult on see hästi armas, kuidas Seksound oma artistidega teinekord pusida viitsib. Bad Applesi esimese albumi pala, The Carpentersi varalahkunud laulva trummari Kareni mälestuseks loodud „Lead Sisteri” remikside kogumik sisaldab seitset töötlust ning algversiooni. Oma nägemuse esitavad teiste seas Galaktlan, Music For Your Plants, Fleckfumie, International Airport, Pia Fraus, Bill Wells ja Mihkel Kõrvits. Tervikuna tore helirännak rubriigist „Variatsioonid antud teemal”.

Mart Niineste

INDUSTRIAAL

Godflesh

Hinne 2

„Streetcleaner”

Godfleshi tüüpi industriaal on fännikraam. Võtta lihtsalt nende 21 aastat vana esikalbumi uus väljalase, panna ootusärevusest värisevi käsi aparaati ja kuulda sealt midagi, mida ma kuulsin oma ainsalt Ministry plaadilt kaua aega tagasi – on ikka pettumus küll. Minu jaoks liiga veniv, liiga sünge ja liiga depressiivne. Sadade tuhandete jaoks aga täpselt ja ideaalselt veniv, sünge ja depressiivne. Uusväljalaskega on kaasas boonusketas, mis annab samadele lugudele miksitutena, live’ide ja demodena veidi teise näo – kas ka parema, otsustagu asjatundjad.

Raigo Tapun