TV On The Radio

Hinne 4

„Nine Types Of Light”

Tunde Adebimpe juhitav TV On The Radio

on kogu kümneaastase tegevusperioodi jooksul olnud nii kriitikute kui ka publiku lemmik ning esimeste seas ei tekita arvamuslõhet ka viimane plaat. Küll on tegu kõige rahulikuma ja mõtlikuma plaadiga New Yorgi bändi ajaloos. Juba esimene laul teema­kohase pealkirjaga „Second Song” seab oma falsetiga pikitud rahulikkuses raja tervele plaadile ning sealt välja enam ei tulda. Kas fännid selle omaks võtavad, on muidugi teine küsimus.

Dannar Leitmaa

ROKK

Brides In Bloom

Hinne 3

„Bad And Beautiful”

Brides In Bloom oli see Eesti bänd, kellest tegutsemisajal (2003–2007) räägiti ja loodeti. Olid need asjaolud või mis, kuid sinnapaika BiB nende juttude ja ootustega jäigi. Käesoleval kogumikul kõlab aga ambitsiooniga kirjutatud ja heas mõttes vanamoodne rokkmuusika.

BiB proovis kõlada suuremalt kui Eesti rokiklubide lavad. Elemendid olid paigas, laulukirjutus-produktsioon ülesehitusest üksikinstrumentide seadeteni lahendatud maitsekalt, ent mitte ülemäära algupäraselt, vaid pigem seoseid loovalt. Kokkuvõttes hea, et lähiajalugu uute lemmikute vahele meelde tuletatakse.

Mart Niineste

POPP

Lauri

Hinne 2

„New World”

Kui mees võtab esinejanimeks oma eesnime, siis on kahtlane. Poleks vahet, kas ta on Rasmuse Lauri Ylönen või mõni siitmaine, imelik oleks ikka. No see on see soomlane. Ja vaist ei vea alt – varemlauldud armu-metali’i asemel tuleb siit justin-bieberlik armuvingatus.

Võib-olla ehk taust on tsipa elektroonilisem ja trumm industriaalsem, aga sellist valuhüüdu on raske pikalt süvenenult kuulata. Kui aga peaks vastavasse meeleollu endast olenemata põhjustel sattuma või juhtub olema paras vanus, siis võib-olla, siis võib-olla saab nautida.

Raigo Tapun