Nion
„Tiibade jõud”

2 / 5

Nion on superstaarisaates teisel hooajal käinud Keit Triisa ja laulukirjutaja Karl Kanteri projekt, kus mängivad andekad noored pillimehed. Tegemist on alternatiivse maiguga eestikeelse süntesaatoripoproki plaadiga, mida ilmestavad ka klassikalisemate tantsurütmidega palad. Siin kisuvadki asjad hapraks, sest hoolimata rõhutatud noortepärasusest stiilis „ostsime H&M-ist lahedad riided”, mõjub Nion tervikuna sama värskelt ja veenvalt kui Marju Länik. Muljet ei aita parandada plaadi süldimaiguline produktsioon, kuid mis parata, kui eesmärk on ilmselt Eestis muusikast ära elada.

Mart Niineste

POPP

M.I.A.
„Matangi”

3 / 5

M.I.A. neljas stuudioalbum ei ole kindlasti selline Molotovi kokteil nagu daami esimesed. Enamik lugusid on taas Switchi produtseeritud ja M.I.A. enda poliitiline lüürika üllatusi ei paku. Ükski lugu ei haara käigult ja tantsulõvi puurist välja ei lasta. M.I.A. tundub olevat kapseldunud teatavatesse piiridesse nagu kodumaine HU?, kelle esialgne huvitav idee ajab ammu haigutama. Arengut ega üllatusmomenti ei ole. Õigupoolest meeldib mulle Matangilt ainult üks lugu – viimane.

Kristo Koppel

ROKK

Psychoterror
„Vaenlaste aeg”

4,5 / 5

Psychoterrori liikmeskond on viimase 13 aasta jooksul olnud põhiosas sama, aga selle aja sees ilmunud plaadid on olnud siiski värskendavalt erinevad. Plaat „Vaenlaste aeg” siirdub vahepealse iggy-popiliku roki juurest tagasi tempokama ja agressiivsema stiili juurde ja plaat on ka ajaliselt lühem. Aga see pole tuntavalt varasema kordus. Nukrusevari, mis on bändi algusest peale saatnud, on järjest tajutavam. Laulumeistrid eesotsas Uimsiga on üle pika aja taas tippvormis ja tulemuseks on üks tõesti hea Psychoterrori plaat.

Kaarel Kressa