Metsatöll „Karjajuht”

4.5 / 5

See on juba teine Metsatöllu plaat järjest, mis on lihtsalt hea. Kui „Äio” oli karu moodi majesteetlik ja „Ulg” mõjus kaklushimulise kährikuna, siis „Karjajuht” ühendab need kahe eelmise albumi kandvad meeleolud ning tulemuseks on huntide plaat.

Kambavaim koos välise allumatuse ja vastupanuga on nende Metsatöllule iseloomulike folkpillimeloodiate, mille alla on seekord laotud pigem thrash-metal’ist mõjutatud rifiragin, peale lauldavate tekstide läbiv motiiv.

Praeguses välis- ja sisepoliitilises situatsioonis tekitab „Karjajuht” väga tugevaid seoseid Eesti ajaloo raskete hetkede põhiküsimusega: kas minna kaasa või minna metsa? Kuigi Metsatöll läheb ilmselt hoopis kaugele tuurile. Mart Niineste

RASKEROKK

Soul Thrower „The Beginning Of The Dark Nights”

4 / 5

Muusik Tarvo Valm on minu meelest alati teinud välismaa muusikat, täitnud mitmesuguseid tühimikke siinsel rokimaastikul, pakkunud ühes või teises raskema roki alamžanris muusikat ja teinud seda alati omal kindlal tasemel, milles pettuma ei pea.

Soul Throweri teine album on kinnitus sellele, et kui mehele on antud, siis ta seda ka kasutab. Suures plaanis tuttavlik, rahvusvaheliselt tunnustatud pea veatu grammatikaga helikeel, teisest küljest teadmine, et tegemist on omakandimehe loominguga, teevad „The Beginning Of The Dark Nightsist” ühe sümpaatse plaadi, mis läheb käima ka päriselt ning millele pole midagi ette heita. Mart Niineste