I Wear* Experiment „Cricets Empire III”

Hinne: 1 / 5

Tegelikult ei vääri säärased kutselised maneristid nagu IW*E silpigi leheruumi. Sest olgem ausad, kui bändi loominguline liider tegeles oma kujunemisaastatel peamiselt Lost Prophetsi taoliste puntide ja oma koolivenna ansambli, omaaegse kohaliku alternatiivroki skeene ühe tipu Aidese sabas sörkimisega, siis I Wear* Experimenti loomingust ei saagi muud oodata kui sisult samasugust puist manerismi. See võib olla küll vormiliselt koolibändist kordi paremini teostatud, kuid selle kelladest-viledest ülekoormatud fassaadi taga ei ole looja oma nägu, sest seda pole kunagi olnudki, vaid oma põhjatuses kõmisev tühjus ja meeletu ambitsioon. I Hear* Excrement.


Indie

Ouu „Sammalhabe”

Hinne: 4 / 5

Väidan, et tegelikult võitis just see bänd konkursi „Noortebänd 2013”. Just nemad said esimestena korraliku esikalbumiga hakkama, mitte tšempioniks pärjatud Ziggy Wild. Mõnusalt kodune-udune ja parajalt linka-lonka kokku kõlav album kinnitab, et annet, isikupära ja bändisünergiat ei saa kunstlikult tekitada – neid kas on või pole. Ja kui bänd tervikuna töötab, ei maksa ka iga noodi kallal norida, sest kvaliteetse, hoolega väljamõõdetud igavuse ületootmine on hullem patt.

Õnneks pole „Sammalhabe” ka liiga Vaiko Epliku moodi välja kukkunud, mis kipub olema teine praeguse aja eestikeelsete indie-bändide põhinõrkus.


Gooti-americana

Get Your Gun „The Worrying Kind”

Hinne: 4 / 5

Kui ma väga ei eksi, siis just mulluselt Tallinn Music Weekilt korralikumalt tuule tiibadesse saanud Taani pundi esikalbum pakub sedasama, mida nende kontsertki.

See meenutab videvikus ette võetud jalutuskäiku ühe hüljatud taluhäärberi räämas, veel lõplikult rüüstamata tubades. Rõhuvalt aeglaselt, meeleolult paranoia ja paanikahäirete vahele sobivalt kirjutatud lood toovad meelde Myssouri, Wovenhandi ja teised americana- ja gootiesteetikat segavad pundid.

Põhimõtteliselt on Get Your Guni heliriba puhul tegemist muusikaga, millesugust kuulates hakkab peas jooksma Edgar Allan Poe looming.