Programmi visuaalkunstile pühendatud osa ühe kõrghetkena tõi ta esile „Principles of Geometry & AntiVJ stereoskoopilise show”. See on tund aega kestev 3D-kontsertsõu, kus tervikuks ühendatakse analoogsüntesaatoritel loodav muusika ning ruumiline videopilt. „AntiVJ on maailmakuulus videokunstnike rühmitus, kelle firmamärgiks on võimsate videoprojektsioonide ning valgusinstallatsioonide loomine ja hoonete video abil n-ö elavaks muutmine,” tutvustas Reinolt.

Ka Plektrumi muusikaosa pakub nii mõndagi põnevat. Lisaks kunstiakadeemias peetavale klubiõhtule, kus astub üles märkimisväärne Saksamaa elektronmuusik Henrik Schwarz, ning väiksematele elektron- ja kitarrimuusikapidudele Von Krahlis toimub ka mobiilisümfoonia esiettekanne.

Moibiilid hakkavad helisema

„Esitleme uut ruumilist muusikainstrumenti, mis koosneb sadadest vanadest mobiiltelefonidest ja süntesaatorist,” sõnas Reinolt. Üle Eesti annetustena kokku kogutud mobiiltelefonid esindavad seadme ajalugu esimestest mudelitest kuni moodsate polüfooniliste nutitelefonideni. Helinad jäeti samaks, mille valis telefoni eelmine omanik.

„Performance’i käigus mängib muusik spetsiaalsel Aqrise tarkvara abil loodud süntesaatoril, mis helistab klahvide vajutamisel kindlatele telefonidele ning helisema hakanud telefonid moodustavad kokku muusikalise etüüdi,” täpsustas Reinolt.

Tänavusest aastast Tallinn 2011 egiidi all toimetav festival Plektrum leiab aset Von Krahli teatris, Kumus, Vabaduse väljakul, Rotermanni kvartalis, kinos Kosmos, galeriides East ja Lastemaailm, Telliskivi loomelinnakus ja mujal. Festivali kava leiab www.plektrumfestival.ee.