Sõprusesse tuleb pärast festivali ka ülimenukaks osutunud Prantsuse dokumentaalfilm “Pingviinide marss”, mis jutustab keiserpingviinide eluvõitlusest Antarktikas.

Niisamuti tuleb tavalisse kinoprogrammi tõeliselt inglaslik komöödia “Seksikad saapad”. Film räägib tõestisündinud loo ühest jalatsitootmise ärist, mis võtab asjaosaliste jaoks ootamatu pöörde. Julian Harroldi lavastatud “Seksikad saapad” on suhteliselt vähese rahaga vändatud kaasaegne komöödia, mis on aga saanud häid tulemusi nii Suurbritannia kinokassades kui ka teistes maades.

Tähelepanu on mõtet juhtida ka Soomet hiljaaegu valusa sõnumiga raputanud filmile “Emadest parim”, mille põhjanaabrid esitasid ka Ameerika filmiakadeemiale parima võõrkeelse Oscari kandidaadiks. Film räägib ühe näite põhjal loo umbes 70 000 Soome lapsest, kes saadeti viimase suure sõja jalust ära Rootsi. Peategelaseks on soome poiss Eero, kes jõuab Rootsi oma kasuvanemate juurde. Eerol tuleb kogeda keerulisi suhteid oma kasuvanematega ja tunda puudust oma pärisvanematest, oma pärisemaga suhtleb poiss vaid kirja teel.

Vanema põlvkonna nõudlikule maitsele on kavas Ungari maineka filmimehe Istvįn Szabó lavastatud “Imeline Julia”, mille on Somerset Maughami romaani “Teater” põhjal filmikäsikirjaks kirjutanud Ronald Harwood. Kolmekümnendate aastate Londoni teatridiivat mänginud ameeriklanna Annette Bening on oma rolliga Oscarile kandideerinud.

Samas on festivalikavas ka filme, mille seansid on tänase seisuga enamasti välja ostetud. Näiteks uue Ameerika põnevusfilmi “Kiss Kiss Bang Bang” kobarkino seansid. Selle teose lavastaja Shane Black on enam tuntud kui mitme ülimenuka põnevusfilmi stsenarist. Ka “Kiss Kiss Bang Bangi” võiks zŠanri poolest iseloomustada kui puhast action’it, kus Brett Halliday põnevusromaanist pärit loos segunevad mõrv, Los Angelese näitlejatemaailma glamuur ja mõrvauurija, keda mängib Val Kilmer. Teadmiseks neile, kes jäid ilma “Kiss Kiss Bang Bangi” piletitest – teos tuleb CC Plaza repertuaari.

Välja on müüdud ka kolmest lühifilmist koosneva “Erose” kobarkino seansid. Kosmose suure saali seansile on veel pileteid. “Eros” ühendab kolme lugu, mille on lavastanud Hongkongi filmilavastaja Wong Kar Wai, ameeriklane Steven Soderbergh ja Itaalia filmiklassik Michelangelo Antonioni.

Humoorikas “Laibast pruut”

Hästi läheb kassas ka Hollywoodi menulavastaja Tim Burtoni katsetus animatsiooni vallas. “Tim Burtoni laibast pruut” on vändatud sedapuhku hoopis Inglismaal, kuigi hääli loevad seal peale Hollywoodi staarid, nagu Johnny Depp, Emily Watson ja Helena Bonham-Carter. See musta huumoriga lugu jutustab ebaharilikest juhtumistest ühel pulmapeol. Kobarkinno tulevad Pöffi kavast peagi nii “Tim Burtoni laibast pruut” kui ka “Walk the Line” (“ Nagu noateral”). Viimane on USA film, mis jutustab rokilegendi Johnny Cashi eluloo.

Suur huvi on ka Jim Jarmushi viimase filmi “Murtud lilled” vastu. Selle peategelaseks on Bill Murray kehastatud härrasmees, kes saab ootamatult anonüümkirja, et tal on poeg.