“Segamini on meid alailma aetud, “sõnab fotograaf Priit Simson. “Eriti just sel ajal, kui ajakirjanikuhärra Vaba Euroopa raadiojaamas töötas. Siis küsiti minu käest tihti, et kas fotograafi palgast jääb väheks.”

“Kasu nimekaimu olemasolust on rahaliselt mõõdetav,” sõnab ajakirjanikust Priit Simson. Kunagi tegi ta Eesti Ekspressile pika loo Henry Kissingeri raamatust ja sai üllatavalt priske honorari.

“Paar nädalat hiljem aga tuli Ekspressi raamatupidamisest hädaldav kiri: tulnud välja, et ma sain raha ka foto-

graaf Simsoni flash-foto eest ehk siis poole rohkem,” lausub ajakirjanik. Kirjutaja tegi selgeks, et raha juba ammu investeeritud ja tehku toimetus nüüd, mis tahab.

“Läbirääkimisi Eesti Päevalehte tulla pidasin pikalt,” sõnab poliitikareporter Simson. Varem on ta töötanud välisministeeriumis, hiljem Raadio Vaba Euroopa freelancer’ist autorina kokku kolmes riigis – Ameerika Ühendriikides, Prahas ja Tallinna toimetuses.

Poliitikareporter Simson õppis Tartu Ülikoolis ajalugu ja oli vahetustudeng Põhja-Carolina ülikoolis Greensboros. “Praegu jätkan Tartu Ülikoolis riigiteaduste erialal, kuna vahepeal jäi õppimine töö tõttu soiku,” lausub poliitika-Simson.

Priit Simsoneid on Eestis oluliselt rohkemgi. “Samanimelisi sportlasi on ka, aga nendega aetakse mind harva segamini, ju siis pole nii sportlik tüüp,” ütleb alpinismiga tegelev fotograaf Simson.