Tänase kultuuribiidi muusika valis noor kunstnik Kristel Zimmer, kes on laupäeval Sakala 3 teatrimajas esietenduva Mart Kangro autorilavastuse „Inimese anatoomia“ kunstnik ja dramaturgiline tugi.

Pärnus asuvas Pernova Loodusmajas avati eile Tõrva Astronoomiaklubi näitus. Väljas on valik astrofotodest, mis on Taavi Niitteel kogunenud viimase nelja aasta jooksul astrofotograafiaga tegeledes.

Eiliki Pukk,
EPL kultuur

Tänase kultuuribiidi muusika valis pärimusmuusik Cätlin Mägi, kelle loodud audiovisuaalne kontsert ”Oma lugu otsides” tuleb laupäeval esitusele pärimusmuusika teabekogu ja Viljandi Pärimusmuusika Aida sünnipäeval.

ARVUSTUS | Miks Stalin luuletusi kirjutas? (25)
Draamateatri „Eisensteini“ arvustab Jelena Skulskaja

Putini režiimi tõttu Eestisse emigreerunud Julia Augi lavastus „Eisenstein“ ütleb ja näitab, et kunst elab türanni üle.

Jelena Skulskaja

Kultuurkapital tähistas emakeelepäeva taas kirjanduse sihtkapitali aastaauhindade laureaatide väljakuulutamisega. Kirjanike Maja musta laega saalis avalikustati 2023. aasta luule, proosa, ilukirjanduse ja mõttekirjanduse tõlke, lastekirjanduse, esseistika, artikli ja venekeelse autori auhinnad.

EPL kultuur,
Rauno Volmar

Area 24 on uus Tristan Priimäe kultusfilmide üritussari kinos Sõprus, mille eesmärgiks on kord kuus pakkuda erilinastusi filmidele, mis tegutsevad kokkuleppelise hea maitse piiridest väljaspool või on sellega kuidagi nihkes või vastuolus. Area 24 vihmavarju alla mahuvad nii kämp ja trash kui ka nova...