„Ma ei ole seda kunagi varem teinud,” teatas Madonna juba eelmise aasta alguses alanud tuuri pikendamise kohta. „Ma ei suuda ära oodata uuesti tuurile minemist, et külastada kohti, kus ma pole varem käinud ning naasta kohtadesse, mida ma armastan.”

„Madonnat on oodatud Maarjamaale üle 20 aasta, ta on läbi aastate olnud eestimaalaste küsitlustes number üks artist, keda soovitakse Tallinnas esinemas näha,” ütles Madonna Tallinna kontserdi peaprodutsent Peeter Rebane. „Oleme Madonna kontserdi nimel juba aastaid töötanud. Madonna agent käis meiega lauluväljakut vaatamas veel enne staari eelmist maailmatuuri „The Confessions Tour”, siis, kui Phil Collins Tallinnas esines. Tookord tõdes agent, et lauluväljak on suurepärane, kuid otsustab ikkagi ainult Madonna ise. Nüüd täitub lõpuks ometi paljude unistus.”

Eelmisel suvel 50. juubelisünnipäeva pidanud Madonna tuur on muusikaajaloo edukaim sooloartisti kontserttuur, mida on külastanud üle kahe miljoni pealtvaataja ja lauljannale on see sisse toonud üle kolme miljardi krooni.

Madonna on tagasi iseendana, nagu Eesti Päevalehe muusikakriitik Toomas Puna tema plaadiarvustuses kirjutas: „Poliitilisi sõnumeid pole, kabala-mõjutused puuduvad, Aafrika näljahädalisi ei päästeta. Vaevalt kolm päeva müügi algusest ja juba nimetatakse prouat nimega urban disco queen.”

Päris poliitiliselt puhtaks uhke lavatehnika ja vägevate tantsurutiinidega tuur muidugi jäänud ei ole, kuivõrd see langes kokku Ameerika presidendivalimistega, sai Madonna käest Ameerika kontsertidel korduvalt ja üsna valusalt sõimata vabariiklaste asepresidendikandidaat Sarah Palin.

Muusikakriitikuid ajasid aga vihale suurel ekraanil jooksvad maailma hädade, Adolf Hitleri ja kliimasoojenemise pildid.

Kõike muud kui vaga

Kogu oma üle 25 aasta väldanud karjääri jooksul ei ole Madonna kunagi olnud vaga ja vaikne. Madonna karjääri alguses, 1980-ndatel avaldas Playboy tema kümme aastat vanad alastifotod, misjärel sai ajakiri ühel kontserdil lava pealt sõimu osaliseks. Ükskõik, millise oma mitmest näost lauljanna ette keeras, ikka oli see kellegi jaoks provokatiivne.

Tantsijana alustanud Madonna varajane virgin-periood, mil seksikas laulja kandis alati risti kaelas ja põletas ususümbolit oma videotes, vihastas Vatikani (paavst isegi õhutas itaallasi Madonna kontserdile mitte minema). Hiljuti pühendas Madonna Roomas esinedes oma hiti „Like a Virgin” just sellele usupealinnale.

1990-ndatel muutus Madonna muusika veelgi erootilisemaks, ta andis välja plaadi „Erotica”, raamatu „Sex” ning näitles filmis „Body of Evidence”, kuid ootamatult peletas see fänne Madonnast eemale ning temast varem eeskuju võtnud tüdrukud pöördusid iidolist ära.

Alternatiivsete uskude poole pöördunud popmuusika kuninganna suutis come back’i teha 1990-ndate lõpus albumiga „Ray of Light”.

Kontsert

Madonna

4. augustil Tallinna

lauluväljakul

•• Erikülaliseks DJ Paul Oakenfold

•• 70 000 piletit läheb müüki 5. märtsi hommikul kell 10 üheaegselt Eestis, Lätis, Leedus, Venemaal ja Põhjamaades. Korraga saab osta kuni kuus piletit.