Kui hästi järele mõelda, siis oleks nagu mitu muusikateadlast Priit Kuuske. Sest kuidas on võimalik, et üks inimene on jõudnud: 1. olla Eesti Raadios muusikasaadete toimetaja;

2. ajalehe Sirp ja Vasar muusika-osakonna juhataja; 3. Eesti TA ajaloo instituudi kultuuriajaloo sektori juhataja; 4. Otsa-kooli ning Tallinna muusikakeskkooli õpetaja; 5. Prangli saare rahvamaja juht ning lisaks veel juhendada omaaegses Kreuksi-nimelises kultuuripalees naisansamblit Kaja.

Vähe sellest – teha Eesti Raadios ja hiljem Klassikaraadios “Muusikauudiste” sarjas umbes 2000 saadet, koostada ja toimetada pea lugematu hulk muusikakroonikaid (sealhulgas näiteks neli raamatut Neeme Järvist ja Eri Klasi “Kes ma olen?”, intervjuukogu “Veljo Tormis: jonni pärast heliloojaks!”, “Estonian Music and Musicians in the World”, sadu artikleid jpt muusikateaduslikke kaastöid mitmesugustele muusikafestivalidele). Ütlen lühidalt – niisugune pilt võtab silme eest kirjuks ega usukski, et nii palju suudaks korda saata ja kirja panna üks inimene. Aga näe – Priit Kuusk, tema suudab!

Priit Kuusk on tõeline eesti muusika kroonikakirjutaja ja uudisteankur: ta teab näiteks täpselt, mis kavadega esineb järgmisel hooajal maailmas Neeme Järvi, aga ega ta ei eksi ka Paavo ja Kristjan Järvi nii eelseisvate kui ka möödunud projektide dokumenteerimisel. Temalt võib julgelt küsida, kes on New Yorgi filharmoonikute järgmine peadirigent, ja vastuse õigsuses võib juba ette kindel olla. Paistab, et ta teab muusikamaailmas toimuvast kõike (vähemalt kui lugeda Sirbis ilmuvat “Muusikamaailma”), ja võib-olla teabki.

Aga ega muusikakroonikate kirjutaja ei pruugi olla mingi kuivik. Mäletan hästi üht kümne aasta tagust ETV muusikasaadete võttegrupi väljasõitu Hiiumaale, kus Priit Kuusk kaasas oli. Ja mäletan, kui teravmeelne ja galantne seltskonnahing oli Kuusk seal ühel saunapeol. Ning usun, et seda mäletavad siiani ka kõik peol viibinud teleneiud.