Psychoterroril täitub 16 tegevusaastat

 (2)
Psychoterroril täitub 16 tegevusaastat
Mart Niineste

Skandaalne punkansambel Psychoterror tähistab kolmapäeval 26. septembril Tallinnas Von Krahlis ja neljapäeval 27. septembril Tallinnas Reggae Baaris kuueteistkümnendat sünnipäeva.

Psychoterror moodustus 1991. aastal mitme varem tegutsenud punk –ja indie bändi baasil. Tänaseks on algkooseisust ridades karismaatiline solist Freddy Grenzmann ning bassimees (endine kitarrist) Lauri Leis. Psychoterrori esimene helikandja “Tusk. Töötus. Armetus” ilmus 1994. aastal. Laiemat tähelepanu pälviti aga skandaalsete tegudega nagu Von Krahli WC-poti lõhkumine ning autorikaitse solvamine. Aastatel 1995-1997 ilmunud kassetitriloogia “Viva La Revolucion”, “Chaos City” ja “Waste & Insanity” kinnistas bändi Eesti pungi eliiti. 1996. aastal toimus Psychoterrori esimene Euroopa-turnee. Sajandivahetusel elas vokalist Freddy püsivalt Taanis ja Saksamaal ning bänd andis kontserte põhiliselt Lääne-Euroopa pungiklubides. 2002. aastal ilmus Saksamaal Psychoterrori kogumik “Punk’s In The City” ning Eestis kogumik “Greatest Shits”. 2005. aasta veebruris ilmus Psychoterrorilt üle aastate eestikeelne helikandja “Freddy, löö esimesena!”, millele aasta hiljem järgnes “Anarhia ja dekadents”. Tänaseks on Psychoterrori kogumikud ilmunud ka Jaapanis ning Venemaal.

Reggae Baar asub Tallinnas, Keskturu kõrval. Koos Psycoterroriga esineb ka “Eesti GG Allin Bandiks” tituleeritud Keila punkbänd Aknool. Von Krahlis soendab Psychoterrorit Elva retropopansambel Playout Band. Von Krahlis uksed 21.00, pilet 50.-. Reggae Baaris ukuksed kell 21.00, pilet 40.-. www.psychoterror.org.ee.

Psychoterror:
Freddy Grenzmann - vokaal
Lauri "Uims" Leis - bass
Sven "Mozg" Kimmel - kitarr
Sven Liba - trummid

Diskograafia:
Tusk, töötus, armetus (1994)
Viva la revolucion (1995)
Chaos City (1996)
Waste & Insanity (1997)
Cheap Holidays (1999)
Punk´s In The City (2002; kogumik; Saksamaa)
Mikrokosmos (2002; unplugged)
Greatest Shits (2002; kogumik)
Straight To The Point (2003; kogumik; Venemaa)
Freddy, löö esimesena! (2005)
Anarhia ja dekadents (2006)
Estonian Surivivors (2006; kogumik; Jaapan)
Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare