Ürituse korraldanud loomeliit TNT (Tallinna Noored Tegijad) kutsus esinema Tõnu Trubetsky ja Villu Tamme, bändid "Jubilee", "Hälvetega ühiskond", "Conflikt OK" ja noored punkluuletajad Wimberg, Ämblik, Batsill, Nahhaal, Kärbes, Savi, Henry Schmidt.

"Ei saa alahinnata Kirjanike Maja osatähtust Eesti punkluule ajaloos," ütles Eesti punkluulet uurinud literaat Piret Viires. Just kirjanike klubis Pegasus toimus 1986. aastal esimene ametlik punkluule õhtu.

Punkluule õhtu üks eestvedaja Jürgen Rooste, kes kirjutab punkbändidele tekste, leidis, et punke on vara maha kanda.

"Eestis on kümneid, et mitte öelda sadu punkbände ja punkareid, kes vastandavad end europasale ja hälvetega ühiskonnale," sõnas Rooste.

Põhiliselt irvitavad pungid edu- ja karjääriühiskonna üle ning pilavad ropult ja rahvakeeli väikekodanlikkust.

"Jubileed" iseloomustas Rooste minimalistliku rokkbändina. Wimberg olevat vasakäärmuslik rahvuslane, kes oma poliitilisi mõtteid jagab. Nahhaal edendab noort head punkluulet, tehes seda oma nimele vastavalt irooniliselt ja pisut intellektuaalsemalt. Kollektiiv Kontakt esitab äratuntavalt "Propellerile" viitavat stiili. "Hälvetega Ühiskond" esindab traditsioonilist pungi suunda.

"Punk pole ainult muusika, vaid noorte enesemääratluse allikas, võimalus end teistele vastandada ja mässata, me ei vaja euronorme, vaid saame iseendaga hakkama," selgitas 17-aastane Savi "Hälvetega ühiskonnast". "See on nagu iseenda opereerimine."