Jesper Juul

Tõlkinud Maarja Siiner

120 lk, Väike Vanker

Kui lause „Mitu korda ma pean sulle seda ütlema?!” kõlab tuttavalt, siis on see raamat sinule.

Jesper Juul räägib oma uues raamatus sellest, milliseid piire laps tegelikult vajab, kuidas neid kehtestada nii, et nad töötaksid ja miks vanal heal viisil seatud piirid enam ei toimi. See väike raamat aitab mõista vanema ja laste vaheliste probleemide tegelikke põhjusi ja pakub Juulile omasel teravmeelsel viisil välja uusi ja tõhusamaid viise piiride kehtestamiseks. Vaadake lähemalt kirjastuse kodulehelt www.print.ee. Kui otsustate raamatu tellida kirjastuse kodulehelt www.print.ee, kirjutage oma nime taha EPL ja saate kümneprotsendilise soodustuse.

DARWINI OHTLIK IDEE

Daniel C.

Dennett

Tõlkinud Lauri Laanisto ja Marika Liivamägi

632 lk, Varrak

„Darwini ohtlik idee” kirjeldab looduslikku valikut kui algoritmi, mis toimib läbi paljude põlvkondade, see on omalaadi „universaalne hape”, mis läbib kõiki elurikkuse ja kultuuri aspekte. Dennet analüüsib, kuidas looduslik valik on kõigi muutuste taga meie planeedil ja kuidas elusloodus areneb iseregulatsiooni teel. „Darwini ohtlik idee” on tänapäevane edasiarendus Charles Darwini (1809–1882) evolutsiooniteooriast, näidates selle püsivat tähtsust inimkäitumise ja -mõtlemise seletamisel. Sari „Roheline raamat”.

ESSEED KAASAJA PSÜHHOLOOGIAST

Paul Bourget

Tõlkinud Heete Sahkai

136 lk, Loomingu Raamatukogu 21–23/2011

Paul Bourget (1852–1935) oli oma ajastu viljakamaid prantsuse kirjanikke ja mõjukamaid kirjanduskriitikuid, kelle käsitlused inspireerisid teiste seas ka Eesti XX sajandi alguse kirjamehi ja -naisi. Neljas essees analüüsitakse psühholoogilise kriitika võtmes Baudelaire’i, Renani, Flaubert’i ja Taine’i loomingut. Mirjam Hinrikuse järelsõna.

POLO. I osa

Jilly Cooper

Tõlkinud Krista Kaer

384 lk, Varrak

Ühe populaarseima briti ajaviitekirjaniku Jilly Cooperi sädelev meelelahutusromaan, mille keskmes on seekord polo. Polo on aga teadagi rikaste sport ning seepärast kohtabki raamatus rikkaid, pretensioonikaid ja tõusiklikke hobuste ja võistkondade omanikke; naisi, kes naeratavad neile, kes maksavad; andekaid noori mängijaid ja vapustavalt seksikaid polostaare. Raamatu keskmes on keevaline ja kaunis Perdita Macleod, kelle eluunistuseks on saada heaks polomängijaks. Sari „Varraku ajaviiteromaan”.

VASTAMATA KÕNE

Lehte Hainsalu

112 lk, Eesti Raamat

Romaani peategelane lastetu lesknaine Anella laseb oma pulma-aastapäeval mõttes silme eest läbi kogu elu. Ta on endine raamatukoguhoidja, tõsine lugeja, kes on kirjandust alati sügavalt läbi elanud, eriti luulet ning filosoofiat. Tema maailm on teistsugune kui enamikul temavanustel naistel – ta ei tunne hirmu haiguste, rahapuuduse ja vanaduse ees.

PUNANE

KORSAAR

James Fenimore Cooper

Tõlkinud Anise Erenvert

368 lk, Eesti Raamat

Romaani tegevus toimub umbes viisteist aastat enne Ameerika Ühendriikide iseseisvumist, kui merel ning merekaubanduses valitsevad Inglismaa ahistavad reeglid. Peategelane Korsaar on kuningasalgaja ja unistaja, härrasmees ja julm otsustaja, kes kummatigi tunneb vajadust seista Ameerika rahvusliku vabaduse eest. Nähes, et kaasmaalased tema püüdlusi ei jaga, peab ta oma laevaga üksinda sõda kolooniate sõltumatuse nimel ja võidab iga kord. Loos ei puudu Cooperile omane romantiline liin ning tegelaste ammune perekonnasaladus. Sari „Mereromaan”.

KROONIKA

Jaan Tangsoo

208 lk, Eesti Raamat

Lopsaka keelekasutuse ja erakordsete karakterite poolest rikka teose keskmes on ühte Eestimaa väikelinna saabunud „Ameerika miljonär”, keda  kõikvõimalikud kohalikud aferistid tahavad oma huvides ära kasutada ja tema varandusest osa saada. See humoorikas, kohati groteski laskuv romaan meenutab lugejale meie iseseisvusaja esimeste aastate segaseid olusid kõigi tollaste illusioonide, unistuste ning samal ajal ka hullude ideedega.