Joe Abercrombie

Tõlkinud Allan Eichenbaum

688 lk, Varrak

Uniooni kuningas lamab surivoodil, talunikud mässavad ja ülikud püüavad troonile pääseda. Maailma saaks päästa ainult Esimene Maag, kuid sellega kaasnevad riskid. Ja ükski oht pole suurem kui Esimese seaduse rikkumine... See on „Esimese seaduse” triloogia kolmas ja viimane raamat. Varem on ilmunud triloogia esimesed osad „Raud ise” ja „Enne nende poomist”.

VÄHI VASTU

David Servan-Schreiber

Tõlkinud Mart Paberit

396 lk, Varrak

Autor on selle raamatu kirjutanud vähki haigestunud inimeste jaoks, et nad saaksid tänapäeva teadusele vastavat, kuid tavainimese jaoks arusaadavas keeles teavet selle kohta, milles seisneb nende haigus ja kuidas nad ise saaksid kõige paremini oma tervenemisele kaasa aidata. Raamatu teeb eriti väärtuslikuks see, et autor on arstiteadlane, kes põdes ka ise vähki, elas selle haigusega kaua ja seetõttu mõistis haigestunud inimese tundeid.

VAIT OLLA JA EDASI TEENIDA

Mihkel Rammo

392 lk, Varrak

 „Vait olla ja edasi teenida” on tempoka arenguga lugu noorte meeste ajateenistusest Eesti kaitseväes. Autor annab humoorika stiiliga edasi sõjaväeelu argipäeva, mis kohati areneb lausa absurdini. Peategelane Mike, ülekaaluline egoistist Vilde, tülinorija Kanter, karm, kuid pehme südamega mehemürakas Tölp, range leitnant Pilberg ja paljud teised tegelased püüavad ennast selles karmis maailmas maksma panna. 

KAKSTEIST. I RAAMAT

Justin Cronin

Tõlkinud Peeter Villman

312 lk, Varrak

Cronin jätkab sealt, kus jäid pooleli „Teekonna” seiklused, kuid kandub ka tagasi aega enne seda, kui vallandus viirus, mis tekitas maakeral katastroofi. Inimesed püüavad endiselt mingil moel mõista, kuidas uues olukorras elada, kaksteist esialgset nakatunut on loonud oma telepaatilised armeed ja keset kõike seda kõnnib endiselt Amy, mõistatuslik tüdruk, kes liigub ringi otsekui lunastaja. Temaga on liitunud oma kindluslinnast väljatunginud seltskond ja seiklusi jätkub neile selles katastroofijärgses maailmas kuhjaga.

EUROOPA AJALUGU

Norman Davies

Tõlkinud Rein Turu

1256 lk, Varrak

Norman Daviese paeluv teos avab kõik Euroopa ajaloo tähtsamad arengud ja episoodid: esiajaloo geograafiline pärand, Vana-Kreeka saavutused, Rooma tõus ja langus, rahvaste rändamine, võitlus kirikliku ülemvõimu pärast, renessanss ja reformatsioon, Prantsuse revolutsioon, Euroopa kerkimine maailma jõukeskuseks ja varjujäämine 20. sajandil pärast kaht laastavat maailmasõda. See on ühtlasi esimene ulatuslikum Euroopa ajaloo käsitlus, kus antakse ühesugune kaal nii Lääne- kui ka Ida-Euroopale ja heidetakse valgust huvitavatele vähemuskogukondadele.

ROBBIE WILLIAMS. MINU LUGU

Robbie Williams, Chris Heath

Tõlkinud Imagoline

288 lk, Hea Lugu

Viimased kakskümmend aastat on ta olnud Robbie Williams – alates sellest, kui kuueteistkümnene mitte eriti edukas pakettakende müügimees Robert Peter Williams liitus poistebändiga ja talle öeldi tema uus nimi. Kakskümmend aastat laulmist, laulude kirjutamist ja esinemist.

EESTI FILMI TÄHEATLAS

Jaan Ruus

416 lk, Hea Lugu

1938. aastal sündinud Jaan Ruus on filmiajakirjanik ja -kriitik olnud 1961. aastast peale, il tema esimesed filmiarvustused jtrükivalgust nägid. Teos sisaldab intervjuusid Lembit Ulfsaki, Aarne Üksküla, Tõnu Kargi, Eve Kivi, Kaljo Kiisa, Arvo Kruusementi, Rein Marani, Priit Pärna, Hardi Volmeri, Arvo Iho, Alar Kivilo, Enn Säde ja paljude teiste tuntud Eesti filmitegijatega.