Bänd alustas tegevust 2002. aastal Austraalias, läbimurre oli aastal 2008 ilmunud stuudioalbum “In Silico”, mida müüdi üle maailma rohkem kui miljon eksemplari.

Praeguseks peetakse Pendulumi üheks kõige innovatiivsemaks ja progressiivsemaks drum´n´bassi bändiks kogu maailmas. Pendulum on loonud omapäraseid helisid ja eklektilisi sounde, miksides alternatiivset rockmuusikat, heavy metalit, house muusikat ja dubstepi ning viies drum´n´bassi see läbi uuele tasemele.

Bändil on fänne nii tantsumuusika kui metali austajate seas ning nad on olnud tuuril koos nii DJ Tiesto kui Iron Maideniga. Teist aastat järjest esinevad nad Inglismaa suurimal metalfestivalil Download. Soome raadio YleX kuulajad hääletasid Pendulumi kontserdi mullusel Provinssirocki festivalil suve parimaks.

Äärmiselt eklektilise ja mitmetahulise muusika kõrval on Pendulum viimaste aegade üks enim kontserte andnud livebände, kelle üllatusi täis ning suursugust lavashowd juba sel suvel Järvakandis näha saab, seda koos täiskoosseisus bändi ja meeletute visuaalidega.

17. - 18. juunil toimuv Rabarock on viiel suvel toonud Eesti publikuni mitmekesise valiku muusikamaailma olulistest nimedest: Sparks, The Fall, Danko Jones, Laibach, Electric Six, The Misfits, The Exploited, Therapy?, Gary Numan, Ladytron ja paljud teised tegijad ning muidugi kodumaised rockstaarid. Spetsiaalselt Rabarockiks on lavalaudadele naasnud legendaarsed kodumaised kultuskollektiivid Rosta Aknad, Mr. Lawrence, Tõnis Mägi & Muusik Seif, Silvi Vrait & Ultima Thule, Onu Bella Bänd. Senine Rabarocki publikurekord on 13 000 inimest.

Rabarocki passid on müügil Piletilevi ja Statoili müügipunktides üle Eesti soodushinnaga 39 EUR.