GO Spasse on investeeritud 100 miljonit krooni. Sanatooriumid Saaremaa Valss, Rüütli ja Meri asuvad sealsamas linnas kus 182 kohaga moodne GO Spagi. “Nad on kas avastanud täieliku kullaaegu või lähevad pankrotti,” sõnatakse avapeol vendade Sumbergide kohta.

Edaspidi lubatakse GO Spas piknikukorve ja rabamatku pakkuda või inimesi rannale võimlema viia. Või jalgrattamatkale.

Sisekujundus eesti moodi

Spaa ühed kaasomanikud, vennad Tarmo Sumberg ja Tauri Sumberg (Legendijuhtimise AS-i tegevjuht) ütlevad, et sisekujunduses pole midagi juhuslikku. Naturaalsust, minimalismi, disaini, ideid on see-eest küllaga. Korvpunutised, Otsade kodualbumi pildid seintel, romantilised lillornamendid.

Et ei ole üldse juhuslik, et muidu nii euroopaliku numbritoa rõdule on istumiseks asetatud kaks jämedat puupakku. Eesti muistne istepakk on kuuri alt noobli hotelli rõdule toodud ja sellega talle austusväärne uus olemus antud. Ja tuhatoos – savist alusele on põletatud savist lillepott tagurpidi pööratud. Tuulega ei lenda laiali ega midagi. Nelja- või viietärnihotellile lisab see soojust nagu postkaart maalt vanaemalt.

Juhuslikud ei ole ka põrandakatted. Kui alguses mõtled, et toredad triibud, siis hiljem selgub, et mitte lihtsalt niisama triibud. Disainer on Pöide seelikumustri arvutisse skanninud ja sealt selle omakorda vaibatehasesse saatnud. Tubadesse sai seelikumuster põrandale tihedama triibuga, koridori laiemaga.

Toateenindusele märku andmiseks on samuti algupärane moodus välja mõeldud. Kui muidu kasutatakse plastsilte “Do not disturb” (Palun mitte segada) ja “Please, clean the room” (Palun, koristage tuba), siis GO Spas on seks puhuks punane ja roheline froteerätik. Punane rätik uksel annab märku, et laske palun magada, rohelisega öeldakse, et tulge juba tuba koristama.

Omaette elamus on toas olev kaal. Moodne ja läbipaistev, nii et kui millegi otsa koperdad, saad aru – kaal. Aga ega see niisama pealeastumisest käima lähe. Kaalu ümber tuleb kõva jalaga tantsu lüüa ja pisut huilata. Nimelt on tegemist kaaluga, mis läheb tööle heli peale. Aga sel pole just kõige parem kuulmine, ausalt öeldes.

Toit Eesti moodi

Selgub, et eesti kööki ei pea ilmtingimata markeerima rasvakapsad, verivorst ja seapekk. Pakutakse sellist eesti toitu, mis pirtsakale city-inimeselegi võiks meeldida: räimerullid, suitsutatud vimb, heeringamari, kodune maitsestamata jogurt, rjaženka, must saare leib, kadakajuust, Georg Otsa juust, rabarbrikook jne.

Toitude valmistamisel kasutatakse nii palju kui võimalik kohalikku toorainet. Maitseelamuse võib kaheksajala asemel saada ka kohalikust kalast. Oleneb lihtsalt sellest, kuidas seda valmistada ja serveerida. Niisiis kohalik toit, aga euroopalikult tehtud ja serveeritud. Peab siis lest alati suvilalaua söök olema?

Lõõgastus Eesti moodi

Kuumade kivide ja tavalise massaaži kõrvale pakutakse erilist saaremaist hoolitsust – kadaka imevanni. Kadakaekstraktiga vanniveele lisaks pakutakse mõnulejale kadakateed, kadakajuustu ja kadakast mänguasju, et kaheksakesi vannis kümmeldes meelt lahutada. Ei tea, mis imet see vann siis teeb?!

Paarikaupa saab ka paljusid “hoolitsusi” nautida. Kas emaga koos, sõbrannaga koos või paarikesi puhkama minnes. Hommikumantel ja jalanõud on hotelli poolt. Viiruk, küünlad ja teenindajad spaa poolt. Fitnessikeskus, konverentsikeskus ja joogasaal ka.

Veekeskusest saab õuebasseni ujuda merelõhna hingama. Linlasele mõjub see suurlinnahotellide järel suurepäraselt. Sees on kõige ootamatum asi jalgade kontrastvannid, kus tuleb käia kivide peal vaheldumisi kuumas ja külmas vees.

Hinnad

Sõit Saaremaale Tallinnast: autoga u 440 km, keskmise auto puhul kulub bensiini ostuks 528 krooni

Praamisõit: koos broneeringuga kaks inimest ja auto 225 üks ots ehk siis 450 krooni

Hinnad GO SPA Hotellis: praegu sooduspakkumine – 10 kaheinimese tuba, 957 krooni öö (tavahind 1595)

Deluxe-tuba kahele suvel: 2145 kr öö

Sviit kahele suvel: 4290 kr öö

Lisavoodi suvel: 300

Georg Ots SPA Hotell (www.gospa.ee)

• 85 kahekohalist tuba, 2-kahekohalist deluxe-tuba, 4 sviiti (mittesuitsetajate, allergikute, puuetega inimeste toad)

• Pakett Romantika (3 päeva) – 3033 krooni

Teenused kahele inimesele samaaegselt:

• Duaalmassaaž, kadaka imevann, romantiline õievann

• Valikuliselt 1 kolmest hoolitsusest: klassikaline kätehooldus, klassikaline jalahooldus või Thalgo klassikaline näohooldus

• hommikusöök voodis, rikkalik spa-cuisine’i lõunasöök, romantiline ja privaatne õhtusöök kahele