„Vaatamata riigitoetuse vähendamisele on estoonlased aasta otsa tublit tööd teinud ning on leitud võimalusi varem kavandatust rohkem etendusi ja kontserte anda,” vahendas rahvusoopr Estonia asutuse peadirektori Paul Himma sõnu. „Lisaks numbritele kinnitab publiku armastust Estonia teatri vastu Emori aprillikuise uuringu kõrge hinnang ja see on meile väga oluline, nagu ka laialdane positiivne kajastus rahvusvahelises ajakirjanduses.”

Rahvusooperi loominguline juht ja peadirigent Arvo Volmer, kes praegu Moskva Suures Teatris „Pähklipureja“ etendusi juhatab, tunneb 2008. aastal saavutatust suurt rõõmu.

„Mul on kokkuvõttes väga hea meel rahvusooperi solistide võimsa panuse üle kõikides etendustes - eelmise aasta esinemised ja paljud autasud kõnelevad tõelisest küpsusest,” rääkis Volmer. „Lisaks tõid meile edu ja tunnustust ooperite kontsertettekanded, mis on nagu eesti ooperidki, Estoniale edukaks kaubamärgiks kujunenud.“

2008. aasta populaarsemad etendused olid ooperitest „Rigoletto“ ja „Tosca“, ballettidest „Lumivalgeke ja 7 pöialpoissi“ ning „Luikede järv“ ja muusikal „Minu veetlev leedi“.