1995. aastal esimese albumi välja andnud Ida-Saksa kuuik, mille fännide hulka kuulub ka legendaarne “Twin Peaksi” reÏissöör David Lynch, on praegu üks Euroopa tunnustatumaid ja hinnatumaid rockgruppe.

Rammsteini kuulsust väljaspool kodumaad võrdlevad kriitikud kõige sagedamini Kraftwerki omaga, eriti tähelepanuväärne on bändi menu väljaspool Saksamaad tänu sellele, et mehed laulavad ainult saksa keeles. See on ka põhjus, miks nende iroonilised ja musta huumorit täis tekstid suurele osale fännidele kardetavasti lõpuni arusaadavad pole.

KANDIDEERIS GRAMMYLE. Rammsteini kuulsuse mastaabist annab aimu seegi, et 1999. aastal kandideeris grupp kõigi aegade esimese saksa bändina koguni prestiiÏikale USA muusikaauhinnale Grammyle (looga “Du Hast”).

Saksamaal on Rammstein võitnud loendamatuid auhindu, muuhulgas sealse ”Grammy” ehk Echo auhinna aastal 1998 ja samal aastal ka telekanali VIVA parima uustulnuka auhinna.

Rammsteini muusika on omanäoline segu metal’ist, industriaalist, technost ja klassikalisest muusikast. Tänu vaatemängulistele, pürotehnikaga vürtsitatud show’dele on bänd eriti hinnatud kontsertesinejana.

Bändi kunagisest olümpiaujujast laulja Till Lindemann on tuntud selle poolest, et käib iga show jooksul korra laval, seljas üleni põlev kostüüm. Et endale nii ohtlikku trikki lubada, oli mees sunnitud lausa pürotehniku oskused omandama ja vastava litsentsi tegema.

VÕIMAS SHOW. Tallinna kontserdi korraldaja, BDG kontsert-agentuuri FBI juhi Peeter Rebase sõnul on Rammsteini kontsert ühtlasi rockimaailma hetkel võimsaim pürotehnilise show. “Efektide tehniline kirjeldus on tervelt 21 lehekülge pikk, Rammsteini võimas vaatemäng mahub napilt Saku Suurhalli ära,” kommenteeris Rebane.

Rammsteini värskeim album on kevadel ilmunud ja Eesti märkimisväärset müügiedu saavutanud plaat “Mutter”, millelt esmaspäeval ilmub järjekordne singel “Ich Will”. Kontserdil tuleb esitusele nii materjali uuelt albumilt kui ka vanemaid lugusid.

Oma esimese albumi “Herzeleid” (“Südamevalu”) andis Rammstein välja 1995. aasta septembris, kaks aastat hiljem said nad valmis oma teise albumi, mille nimeks ”Sehnsucht” (“Igatsus”) ja mis oli debüüt-plaadiga võrreldes palju elektroonilisem. Selle albumi viis massidesse hittsingel ”Du Hast”.

1999. aastal andis Rammstein välja kontsertalbumi ”Live aus Berlin”. Tänavu aprillis ilmus bändi värskeim, väga soodsa vastuvõtu osaliseks saanud album “Mutter”, mille stiili võib iseloomustada sõnadega alternatiiv- industriaal-gooti-metal.

SÜGISE TIPPSÜNDMUS. Kontserdi korraldaja Peeter Rebase hinnangul on Rammsteini esinemine kindlasti selle sügise tippsündmus kõigile raskema muusika austajatele. “Bändi kuulajaskond on vägagi mitmekesine – alates Metallica ja Nine Inch Nailsi kuni Depeche Mode fännideni,” usub Rebane.

Enne Tallinna tulekut esineb band Vilniuses ja Riias, Tallinnast sõidetakse Helsingisse ja Stockholmi.