“Eestlasest tipp-bassimängija kuulub oma kodumaa kõige tuntumate jazzmuusikute hulka. Sooloplaadil mängib Vaigla koos Eesti-Soome bändiga peamiselt omakirjutatud lugusid, tehes seda Jaco Pastoriuse ja Pat Metheny vaimus,” kirjutab Free Record Shop albumi tutvustuses.

Raul Vaigla sõnul on tal soomlaste tähelepanuavalduse üle loomulikult ainult hea meel. “Ei teagi päris täpselt, tänu millele nädala plaadi staatusesse jõudsin, ilmselt on siin oma roll nii õnnelikul juhusel kui ka Soomepoolse plaadifirma inimeste sidemetel.”

Vaigla sõnul on plaadil oodatust paremini läinud ka müügi mõttes. “Üsna keeruline on öelda, kust algavad instrumentaalse jazzplaadi jaoks head müüginumbrid, aga senise publikuhuviga jään ma küll rahule,” ütles muusik. “Nädala plaadi staatus aitab kindlasti veelgi müügile kaasa.”

Albumi “Soul Of Bass” tunnistas 2003. aasta plaadiks ka ETV kultuurisaade OP!. Plaadi andis välja Helsingi Seawolf stuudio juurde kuuluv plaadifirma Silence, mis on spetsialiseerunud pisut erilisele muusikale.

“Soul Of Bass” on Vaigla esimene autoriplaat. Plaadi materjal on lindistatud mullu suvel, albumil teevad kaasa Sami Kuoppamäki (trummid), Aare Poder (klahvpillid), Urmas Lattikas (klahvpillid), Raivo Tafenau (saksofon), Mihkel Metsala (trompet), Meelis Vind (bassklarnet) ja Mamba (löökriistad).

Raul Vaigla esituses kõlab plaadil viit sorti basskitarre. “Nimi annab plaadi kohta juba vihje,” tutvustab Vaigla, “see näitab, kuidas kasutada basskitarri sellise kõlapildina, et tundub, nagu polekski see basskitarr. Kuigi plaadil on peal hoiatus: palju bassisoolosid, ei tasu ära ehmatada – teisi pille on seal ka.”

1980. aastal profimuusikuna alustanud Vaigla mängis aastatel 1981–1984 Radaris, siis Jaak Joala Laineris, millest kasvas välja Ultima Thule. Praegu tunnistab Vaigla, et on osalenud nii paljudes projektides, gruppides ja koosseisudes, et arvepidamine sassis.