Kinomaja programmijuht Andreas Kirss ütles Päevaleht Online'ile, et konkursil osalesid kõik Eesti filmi päevadel näidatud filmid, mida oli kokku 66. Neist üheksa olid Kirssi sõnul tudengifilmid.

Kinomaja teatas, et Kinoliidu aastapreemia - 1000 eurot - sai Manfred Vainokivi dokumentaalfilm "Emumäe Eedi ja Lobi küla Kristjan". Kirss märkis, et seda filmi tegelikult päris dokumetaalfilmiks liigitada ei saa. "See on omaette žanris," ütles Kirss filmi kohta.

Publiku lemmikuks valiti noore režissööri Aljona Suržikova dokumentaalfilm "Semjon Shkolnikovi sõda ja rahu", kellele auhinnaks oli reis kahele Helsingisse.

Tudengifilme hinnanud žürii tunnistas parimaks Ragne Mandri lühifilmi "Väike puust linn". Parima tudengifilmi preemiaks oli reis kahele Stockholmi.

Tänavusi Eesti filmi päevi hinnati läbi aegade üheks edukaimaks. "Külastatavus oli täiesti mõnus," ütles Kirss, kelle sõnul eelarve päevade korraldamiseks oli võrdlemisi väike. "Pooltäis Kinomaja saal oli täiesti tavaline ja oli paar filmi, mille ajal saalis oli kümme inimest," nentis Kirss. Mees ütles, et kuigi külastajate arvu veel kokku löödud ei ole, siis võis see olla umbes 1500.

Eesti filmide tasemest rääkides ütles Kirss, et toimunud on suur areng. "Ma olen neli aastat ära olnud ja näen olulist edasiliikumist, olen suhteliselt positiivselt häälestatud."