“Unistasin metskitse filmimisest aastaid,” tunnistas Hanson. Kindel tellimisleping, mis lükkas päris filmitegemise käima, sõlmiti kaks aastat tagasi. “Kui sõlmitakse leping, muutub unistus koormaks,” ütles filmimees.

Metskitsefilmi režii, monteerimise ja muusikaga kaunistamise eest vastutab Tambet Tasuja.

Autori sõnul erineb loodusfilmi esilinastus põhjalikult mängufilmi omast, kus peetakse glamuurset pidu koos filmis mänginud näitlejatega. Tõepoolest, metskitsi esilinastusel polnud. Neid, nagu paljusid teisigi looduse asukaid, on raske panna etteantud stsenaariumi pidi käima.

Et “Sõber kaberis” on kaadrisse püütud nii sokkude võitlusstseenid kui ka paaride armumängud, on looduse ette antud tingimused filmitegijale ülirasked. Loomad liiguvad päikeseloojangul või siis päikesetõusul, mil valguse parameetrid muutuvad minutitega.

“Üle poole võtetest olen teinud ma ise. Tihti oli mul olukordi, kus ma pidin ETV kogenud operaatorilt Priit Murusalult telefonitsi nõu küsima – milline filter nüüd ette panna jne.”

Mõnes talvel võetud kaadris tulevad metskitsed lausa ise koju kätte. Siis, kui loomad tulevad Hansoni Lihula-lähedase maamaja aeda sööma loodusesõbrast telemehe poolt neile valmis pandud kaera ja vihtu.

“Sõber kaber” valmis riigimetsa majandamise keskuse (RMK) ja keskkonnainvesteeringute keskuse tellimustööna. Esmalt hakkab film levima RMK süsteemi puhkemajades ja jahimeeste hulgas.

Kuna siinseid ulukeid käib laskmas ka välismaalasi, on plaanis toota ka ingliskeelse pealelugemisega versioon, mille väliskülalised saaksid koos jahitrofeega koju viia. Niisamuti loodavad filmi tegijad, et Läänemaa telestuudio loodud film jõuab ka õppematerjalina koolidesse. Selleks sai film tehtud ka sobivas pikkuses, mis koolitundi ära mahuks.