Ringkonnakohtu sekretär rääkis Päevaleht Online'ile, et ringkonnakohus otsustas Harju maakohtu möödunud aasta kevadel tehtud otsuse tühistada.

"Ringkonnakohus vaatas kaebuse läbi, tühistas senise otsuse ja tegi uue otsuse, millega jättis hagi mängufilmi keelustamiseks rahuldamata," selgitas ringkonnakohtu sekretär.

Harju maakohus keelas 2007. aasta märtsi lõpus esialgse õiguskaitse korras kirjanik Kadri Kõusaare filmi "Magnus" avaldada ja levitada, kuna selle ühe osalise väidetava prototüübi hinnangul kahjustab see tema eraelu.

Mullu keelas kohus "Magnuse" näitamise seitsmeks aastaks Eestis, Euroopa Liidu liikmesriikides ja mujal. Film oli keelatud nii kinos, DVD-del, veebilehtedel kui ka kõigil muudel andmekandjatel.

Filmi ühe naispeategelase väidetava prototüübi esindaja vandeadvokaat Kersti Kägi taotles mängufilmile vähemalt 30-aastast näitamiskeeldu.

Vaatamata endisele kohtukeelule on filmi korduvalt näidatud erinevates Eesti linnades. Samuti on see erinevaid preemiaid teeninud Euroopas toimunud filmifestivalidel.