Lisaks väliskülalisele pakub kahepäevane vabaõhufestival ülevaadet ja läbilõiget sellest, kes Eestis mida viljeleb-mängib-korraldab. Nii ongi esinejate seas elektroonilise muusika tegijad Barthol Lo Mejor ja Fuck Yuo I’m A Robot, vastavalt Tartus ja Tallinnas oma üritustesarjadega tähelepanu pälvinud DJ-grupid Neljapäev With Lazers ja Pingbang DJ-s ning HU? produtsent Leslie Da Bass.

„Valisime Eesti parimad. Progressiivsemad ja huvitavamad ja kaasaegsemad ja mittekeskpärased,” sõnab Nygma ja lisab, et elavad esitajad ning plaadikeerutajad astuvad üles läbisegi: „Põhiline, et kostaks hea muusika. Vahet pole, kas live või DJ.”

Robotaanika Pargis annab oma esimese kontserdi süntesaatoripopibänd Tallinn Daggers. Ansambli netisingel „Highs and Lows” pälvis kevadel sooja vastuvõtu ning käesolev esinemine avab pikema sügisese kontserditsükli.

„Palju magamata öid ja palju otsimist on olnud. Loominguline protsess kipub aga aina rohkem venima, sest mida rohkem ennast leiad, seda raskem on ennast teostada. Tahaks lihtsalt teha midagi head, midagi, mis sunniks jätkama. Tuleb, mis tuleb,” vaatab Tallinn Daggersi liige Ardo Kivi tulevikku, kus lähikuudel terendab ees nii mõnigi esinemine.

Saarele ei saanud

Korraldajate algse plaani järgi pidi Robotaanika Park toimuma Pedassaarel. Kuid looduskaitsega tegelevate ametite tungival soovitusel ei toimu üritus siiski seal. Kiirkorras leiti uus koht. „See on mängufilmi „Beach”  mahajäetud liivaranda meenutav paik Põhja-Eestis,” annab Nygma aimu, kus sündmus aset leiab.

Täpsemalt ta ei räägi: „Me tahamegi seda üsna põrandaaluse asjana hoida juba stiililises mõttes.”

Mis toimub

Robotaanika Park

•• Esinevad: Aivar Tõnso, Athens Sound DJ-d,

Barthol Lo Mejor (live), Face The Music, Fluffer,

Fucjk Yuo I’m A Robot, Jancek, Kulgurid (live),

Leslie Da Bass, Metal on Metal DJ-d (Leedu),

Motherknowsthebest, Neljapäev With Lazers DJ-d, Pingbang DJ-d, Psychest, Raadz, Sir Ehala, Slammin, Tallinn Daggers (live), Tres Kilos, Voodoo

•• Festival algab reedel, 7. augustil kell 18 ning

lõpeb ööl vastu pühapäeva, 9. augustit.

Vaata ka:

robotaanikapark.word-press.com