1995. aasta septembris alustanud Bob Junkrotti kuuluvad Taago Daniel (basskitarr, vokaal), Virgo Veldi (saksofon), Margus Mõttus (kitarr, vokaal), Mart Jürisalu (klahvpillid), Dmitri Dmitrenko (trumm) ja Ellinor Asp (vokaal). Eesti avalikkusele on muusikud tuntud juba ansamblitest Lainer, Kontakt, KOP ja Apelsin.

25-aastane rootslanna Ellinor Asp liitus esimest korda ühe bluusiansambliga 14-aastaselt. Ellinor on kooli ajal mänginud ja laulnud erinevates ansamblites bluusi, rocki ja jazzi.

1992. aastal õppis Ellinor aasta Bostonis kolledzhis, kus ta samal aastal sai ka jazzlauljana stipendiumi. Mullu võitis ta Rootsis Summer Chans konkursi, lisaks sellele on saanud mitmeid auhindu klassikalise laulu alal.

Bob Junkrottiga liitus Ellinor tänavu enne Tartu Muusikapäevi. "Dmitri Dmitrenko kuulis mind laulmas ja ütles, et mul on ilus hääl, lähme teeme Tallinnas toreda ansambli," rääkis Mare Balticumil laulnud Ellinor.

"Ellinoril on meeletu energia, rokilik, natuke Tina Turnerit meenutav laulustiil. Meil on just selline stiil ja ta sobis ideaalselt. Eestis naisrokklauljaid eriti ei ole," tõdes Taago Daniel.

Bob Junkroti muusikud ei oskagi täpselt öelda, millist stiili nad esindavad. "Muusika liigitamisel läheme teinekord lausa kaklema. Ilmselt oleme siin kokku miksinud souli, funki, rocki, biiti," märkis Virgo Veldi. Ellinor ütleb resoluutselt vahele, et tegu on souli ja funki seguga ja lisab, et ansambel alles arendab oma stiili välja.

Danieli sõnul mängib Bob Junkrott üsna palju laenatud lugusid, mis on omamoodi kokku mängitud. Laenatud lugudele lisaks tehakse Ellinori lugusid, mida Danieli sõnul "on terve plaadi jagu".

"Ellinor on valmis mõelnud sõnad ja viisi, meil pole vaja midagi mõelda, ainult mängida. Tema stiil on soul-funk, mis kisub veidi musta muusika poole," selgitas Ellinori lauludega rahulolev Veldi.

Veldi sõnul teenivad pea kõik ansambli liikmed leiba tantsumuusikaga - kes kuskil bändis, kes laeval. "õlut juues mõtlesime, et aitab. Teeme midagi kasvõi enda jaoks, mängime Tallinnas klubides. Proove hakkasime tegema alles septembris," rääkis Veldi ansambli sünniloost.

Ellinori kinnitusel ei laula ta Bob Junkrotis finantsilistel kaalutlustel. "Töötan Rootsis ja sõidan ka Saksamaa vahet. Tööd on mul heaks äraelamiseks piisavalt. Aga oma taset ja karjääri peab järjest looma," selgitas Ellinor, kes suuremat kuulsust pakkuvat "vaibakloppimist" ei hakka niipea tegema.

Veldi nõustus, et Bob Junkroti muusika ei meeldi rahvale nii nagu "tümps" ja "nii palju publikut me niikuinii ei võida". Senised esinemised on aga näidanud, et publikut tuleb järjest juurde. "Asi ei ole lootusetu," kinnitas Veldi.

Muusikud ei osanud oma tulevikuootusi veel kirjeldada, ent Veldi sõnul oleks "sünge pääseda MTV edetabelisse". See ei ole samas eesmärk omaette. "Kui me kunagi saame nii heaks, siis MTV püüab meid, mitte meie neid," lisas Veldi.

KäRT KARPA