Laupäeval tunnistas Rock Summeri korraldaja Jüri Makarov intervjuus Raadio 2-le tänavuse festival läbikukkumist. Kui eelmisel aastal osteti 15 000 festivalipiletit, siis tänavu suudeti neid müüa kõigest paar tuhat.

Kümmekond aastat Balti riikide suurimat muusikafestivali korraldanud Makarov ütles raadios ja televisioonis esinedes, et tänavune Rock Summer jääb talle viimaseks. "Mina järgmisel aastal festivali ei organiseeri," kinnitas ta.

Tänavuse festivali vajakajäämistele pani krooni pähe kahe väljakuulutatud peaesineja loobumine viimasel hetkel. Laupäeval jäi ära Rootsi ansambli Cardigans esinemine ja pühapäeval ansambli OMC etteaste. Rock Summeri korraldajad tõid selle põhjuseks festivalikülastajate vähesuse.

"Korraldajatel ei olnud raha kahe hea bändi jaoks ja pühapäeval otsustati eelistada OMC-le Biohazardi. Selle ansambli pärast tulid lauluväljakule paljud hevifännid," ütles Eesti Päevalehele Raadio 2 erikorrespondent Rock Summeril Erik Morna.

Kõige rohkem oligi Rock Summeril rahvast eile, kui lauluväljakul viibis korraga paar tuhat inimest. "Siis tekkis juba vana hea summeritunne. Eelmistel päevadel oli nii, et ei pidanud tuttavatega platsil kokku ka leppima, mis kella ajal ja kus kohtuda, kõik inimesed olid niisamagi vaateulatuses," ütles üks pealtvaataja.

RISTO BERENDSON