Festivali peakorraldaja Jüri Makarovi sõnul on Paul Youngi saabumine Rock Summerile 99 protsenti kindel. "ZZ Topi puhul on veel lahtine see, mismoodi nad Eestisse saabuvad, sest neil on kaasas väga palju tehnikat. üritame neile Saksamaalt või Poolast lennuki rentida," ütles Makarov.

Festivalil astuvad üles ka tänavu mitme maailma prestiizhikaima muusikaauhinna Grammyga pärjatud Kanada lauljatar Alanis Morisette, Hollandi grupp The Nits, samuti Supergrass, Shaggy, Skunk Anansie ja The Mike Flowers Pops Inglismaalt. B-laval esinevad Walkabouts (USA), Moralnõi Kodeks (Venemaa) ja Reval (Läti).

Tantsumuusikat tegevatest ansamblitest esinevad Rock Summeril Fantasia, Thunder & Joy (Inglismaa), Radiorinne (Soome) ja esialgu ainsa Eesti ansamblina No Big Silence. Teised festivalil osalevad Eesti ansamblid selguvad pärast Tartu muusikapäevi.

Makarovi sõnul täpsustatakse üksikasjad lähiaegadel. Aprilli lõpus peaks juba plakatitelt näha olema, millised esinejad tegelikult Tallinna jõuavad. "Igal aastal jääb paar ansamblit erinevatel põhjustel tulemata, aga see on täiesti normaalne," kinnitas Makarov.

Meelelahutustöösturi sõnul on tänavune festival kavandatud kahepäevaseks seetõttu, et kuu aega varem esineb Eestis Brian Adams. "Ma ei usu, et meie publik pärast Brian Adamsi kontserti veel nii maksujõuline on, et taluks neli päeva kestvat Rock Summerit," tähendas Makarov.

Teist aastat kuulub Rock Summer MTV sarja Summer Festivals, mis tähendab seda, et maailma suurim muusikakanal reklaamib festivali kaks kuud järjest iga päev kaheksa korda. "Möödunud aastal saime tänu MTV reklaamile väga palju Kesk-Euroopa külalisi. Kõige kaugem muusikahuviline oli saabunud Lõuna-Prantsusmaalt. Inimesed tulid ainult selle reklaami pärast vaatama, mis toimub," kinnitas Makarov. Tema sõnul on Eesti festivalil viibimine tunduvalt odavam kui mujal maailmas, samal ajal on artistid peaaegu sama head.

Makarovi sõnul muutuvad Rock Summeri esinejad aina kaasaegsemaks, sest eelmiste festivalidega on täidetud lubadus näidata Eesti publikule iidoleid, kellest nad oma noorusajal ilma jäid. "Osa artiste on lepingule juba alla kirjutanud, teistega käivad veel viimased läbirääkimised," lausus ürituse peakorraldaja.

Makarovi sõnul õnnestus neil lahendada erimeelsused Tallinna Lauluväljakuga ja seega toimub festival tavapärases kohas. Ta lisas, et ka Brian Adamsi kontsert tuleb lauluväljakul, sest varem sinna plaanitud üritus lükkus edasi.

Rendisumma suurust ei soovinud Makarov ega ka Tallinna Lauluväljaku esindajad avalikustada.

Festivalipiletid peaksid müügile tulema aprilli lõpus. Esimesel nädalal pärast müügi algust maksab pilet 350, hiljem 400 krooni. Kohapealt ostes tuleb maksta 500 krooni. Teise festivalipäeva pilet maksab 250 krooni ja seda saab osta kohapeal.

Kuni 5000 piletit loodetakse müüa Lätis, Leedus, Venemaal ja Skandinaavia riikides.

Makarovi väitel on korraldajad rahul, kui igal festivalipäeval on 20 000 külastajat.

Rockfestivali peasponsorid on Marlboro, KOFF, MTV ja TDK. Läbirääkimised käivad veel rohkem kui kümne kompaniiga.

KäRT KARPA