Žürii otsustas välja anda kaks teist kohta, mille vääriliseks valiti Eva Koffi käsikiri „Sinine mägi” ja Triinu Merese käsikiri „Lihtsad valikud”. Ära märgiti Liisi Õunapuu ja Ustav-Esko Mikelsaare tööd. Postimehe eripreemiaga tunnustati Taavi Kangurit.
Võitjad reas: Eva Koff, Vahur Afanasjev ja Triinu Meres

„Romaanivõistlus on üllatuste võistlus: alati ilmub publiku ette mõni uus nimi või keegi, kes on varem tuntud mõnes muus žanris, ning see rikastab eesti romaanikirjandust,” sõnas romaanivõistluse žürii esimees Jan Kaus.

Afanasjevi sõnul on maailmakirjanduses palju suuri romaane, kuid Eestis kipub neid viimasel ajal vähe olema. „Sellepärast võtsin ette suure loo. Aga suurte lugudega on see, et üllataval kombel on need meile päris lähedal, nende märkamine on aga keeruline. 1983. aastal ostsid mu vanemad suvila Peipsiveerde. Peipsiveere on millegipärast kirjanduses vähe kajastatud. Mina olen seal olnud kõrvaltvaataja või sisserännanu, tundsin, et mul on teatud kohustus oma lapsepõlvemaa raamatusse panna. Ma ei tea, kui tagasihoidlik ma seda öeldes olen, aga ma andsin sellele kohale sõna,” ütles Afanasjev, kes kirjutas romaani viis aastat.

Eesti kirjanike liidu romaanivõistlus on kirjastuse Loodus 1927. aastal algatatud romaanivõistluse idee jätkaja. Võitjate vahel läheb jagamisele 10 000 euro suurune auhinnafond.