EMALE. Praegust moodi arvestades on parim kink suur särtsakat tooni õlasall (200-595.- Stockmann). Talve suur hitt on sulgedest kuusk või pärg (72-135.- Kaubamaja). Aga puu võib olla ka vatist (135.- Selver) või metallist ja kujukestega (150.- Stockmann).

ISALE. Tehnikahuvilist rõõmustab uus Sony Playstation (umbes 7000.- Primo), mis lubab seigelda teleekraanil ja on ühtlasi DVD-mängija. Vihmaste jõulude korral sobib hästi ka moekas vihmavari helehallis metallpurgis (500.- Stockmann)

POJALE. Arvutiasjandusega kursis olev jõuluvana kingib poisile uue mängu: Baldur´s Gate 2, Colin McRae 2, FIFA 2001, Sims (a`600-800.- PC Kaubamaja).

Kui poeg on väike, sobib talle meisterdamiseks maisikonstruktor (68-195.- Kaubamaja). Kaksikutele tasub valida kaks puldi teel juhitavat robotvõitlejat (1595.- Kaubamaja).

TÜTRELE. Tüdruku pilku köidab kutsikas Poo-Chi (885.- Kaubamaja), kes klähvib ja vilgutab silmi, kui temaga mängida. Sarnaselt eelkäija Furbyga vestlevad omavahel ka kaks Poo-Chi’d, koera eelis on pestav plastmassist kere.

MEHELE. Mittekarsklasele sobib metallist konjakiklaasialus (650.- Stockmann). Väike küünal klaasi all hoiab joogi just parajalt sooja. Aasta kokkuvõtte leiab trendikas mees Enno Tammeri raamatust Kes Mis Kus (195-250.- Raamat postiga).

NAISELE. Nooruslik naine kannab tikanditega rõivaid, pärlitega randmekaunistust (179.- Stockmann) ja pärlitega kotti (398.- Stockmann). Lugemishuvi turgutab Kaur Kenderi Ebanormaalne (155.- Selver).

ÕELE. Miks mitte Pokemon? Karvatupsuliste kõrvadega Pikachud on mõnus kaissu võtta, pokemone on ka kotte ja võtmehoidjaid (odavaim 30.-, Primo). Multifilmikangelast kinkides peab arvestama võimaliku kogumishuviga ja pokemone on sadu.

Detsembris jõuab muusikapoodidesse Eurovisioonil käinud Inese esimene sooloplaat

VENNALE. Kui vend on huumorisoonega, võib talle soetada veluurist põdrasarved (38.- Kaubamaja) või täispuhutava kuusepuu (25.- Kaubamaja).

Veidi enne jõule tasub külmikusse sokutada pakike piparkoogitainast (28 krooni, Fazer Pagarid), sest tainas võib rõõmustada rohkemgi kui hoolikalt küpsetatud koogid.

VANAEMALE. Lapsepõlve meenutab karusell (82.-Stockmann), kus jõuluvana laulukese saatel keerutab. Tänavune kuusekard harmoneerub kangamoega ning on roosa ja lilla.

VANAISALE. Maiasmokast vanaisale tasub viia Jõulusoov (28.- Fazer Pagarid). Võitaignast kopsaka koogi sees on kohupiim.

Kalevi kommivabrik paiskab müüki ligi 30 eri maiustust (alates 30.-).

KÕIK SÕBRAD. Et samuti ohtralt kauplusi kamminud sõpru tõeliselt üllatada, külastab kinkija tööriista- ja sisustuspoodi, ostab koju paberit ja riiet, soetab uued vardad ja lõnga ning saadab pooleteist kuuga korda imesid.

Elamusi pakuvad näitemäng, piknik metsas (kui lund on), kirikukontsert... Alati tasub cityst pidutsema sõita maale.