Esimene külalisesineja sattus miniteatripäevadele tänu Saaremaa Ühisgümnaasiumi saksa keele õpetajale, trupi esineb nime all "Kogemuste teater" ja nad esitavad näitemängu "In S-Bahn".

"Repertuaari mõttes on tegemist heas mõttes seinast seina festivaliga, kus saab näha hästi mitmesugust teatrit alates puhtast lastelavastusest, lõpetades muusikalide ja maailmaklassikaga," rääkis Rita Ilves.

Lasteteatrist püüavad kavas pilku näiteks Astrid Lindgreni "Pipi otsib spunki" ja Kästneri "Veel üks Lotte" Kehra kooliteatri esituses, maailmaklassikast on Saaremaa Ühisgümnaasiumi trupp Kreisis ette võtnud Shakespeare'i "Hamleti" ning Tartu Elleri kooli näiteseltskond Jean Giraudoux' näidendi "Trooja sõda ei tule".

Hulgaliselt on repertuaari võetud eesti uuemat näitekirjandust nagu näiteks Ervin Õunapuu "Vaikiv neiu", Emil Tode "Laste maailm" ja Mart Kivastiku "Vaim", aga ka Mati Undi "Peaproov" ja Mats Traadi "Harala elulood". Muusikalidest tõotab üheks suuremaks elamuseks kujuneda Olav Ehala ja Paul-Eerik Rummo "Oliver ja Jennifer" Jõgeva gümnaasiumi teatritrupi Liblikapüüdja esituses.

Soliidne on ka 11liikmeline žürii, kus leidub mitmeid vanu olijaid nagu näitlejad Andrus Vaarik, Toomas Lõhmuste, Kersti Kreismann, ajakirjanikud Margot Visnap, Jaanus Kulli ja Gerda Kordemets, teatridirektorid Indrek Saar ja Jaak Allik, Saaremaa Ühisgümnaasiumi direktor Viljar Aro ja kohalik harrastusnäitleja Tõnis Kipper, esmakordselt võtab žürii tööst osa ka Kuressaare Linnateatri uus direktor Kutt Kommel.

Lisaks asjatundjate žüriile hindab kooliteatrite lavastusi ka kuueliikmeline õpilasžürii, mille koosseis loositakse avamisel kõigi truppide esindajate seast.

Välja antakse hulgaliselt preemiaid - lisaks Grand Prix'le selgitatakse kolm laureaati, parim mees- ja naisosatäitja ning kõrvalosatäitja, parim lava- ja muusikaline kujundus, parim juhendaja ja publiku lemmik, aga ka õpilasžürii lemmik ja lemmikžüriiliige.