Täna, 20. septembril kell 13 esitletakse Viru keskuse kolmandal korrusel Rahva Raamatus Sass Henno romaani “Mina olin siin. Esimene arest” kolmandat trükki. See väljalase on seotud René Vilbre samanimelise mängufilmiga, mis põhineb Henno romaanil ja esilinastus eelmisel nädalal.

Esitlusel on kohal raamatu autor ning filmi osatäitjad Marilyn Jurman, Hele Kõre, Johannes Naan ja Tambet Tuisk. Kõikidele soovijatele jagatakse autogramme.

• Sass Henno, kolmas trükk on kõva sõna. Kas lootsite kirjutades (sellist) menu?

Kas tõesti alles kolmas? Muidugi lootsin. Kõike, maksimaalselt ja veel rohkem isegi lootsin. Usun, et iga kirjanik loodab oma teostele menu – “Esimest aresti” kirjutades kujutasin ka ette, et kui ma olen 26, siis olen vähemalt igal aastal midagi avaldanud ja bestsellerite kirjutamisest õnnelikult elangi. Aga läks natuke teisiti.

• Kuidas Vilbre film meeldis?

Üle kõige meeldis Olari korteri koristamise stseen. See oli nii lahe. Nagu päris elu, mitte kino. Tuisk on ka muidugi geniaalne. Ma poleks seda karakterit tapnud, kui oleks teadnud, et Tuisk kunagi teda mängima hakkab.

• Paistab, et teie raamatu austajad ootavad palavikuliselt lubatud järgesid. Millal need tulevad?

Ma peaks nende täitmata lubaduste eest ammu risti löödud olema – igal aastal olen lubanud, et kohe-kohe ilmuvad järjed. Nüüd olen kirjastajale lubanud, et oktoobri alguses saab ta teise osa käsikirja raamatuks teha. Viimase nädala magamata öödel olen selle lubaduse täitmise nimel ka lõpuks omet vaeva hakanud nägema.