ülemaailmselt tunnustatud Lewis viibis keelekeskuse TEA kutsel Eestis teist korda, keskendudes sedapuhku prantslastele, itaallastele, sakslastele, põhjamaalastele ja jaapanlastele.

"Kui teie sõber teeb omaenda süül autoavarii ja teie kõrval istute, kas siis tunnistate politseile tõtt?" küsis Lewis. Küsitlused on näidanud, et tõtt tunnistaks pea 90% kanadalasi ja soomlasi, 70% prantslasi, 40% Venemaa elanikke ning vaid 26% lõuna-korealasi. "Lõuna-Koreas vihatakse ametivõime, kuna need on liiga jäigad," selgitas Lewis tulemusi.

Ajakirja Scientific American andmetel erineb maati risk sattuda eluaja jooksul depressiooni. Kui Prantsusmaal on see 16%, siis Koreas vaid 3%. Nõnda tuleb välja, et mida rohkem rahvas valetab, seda pisem on depressioonirisk. "Oluline on, et sind usutaks," kommenteeris seda näilist vastuolu Richard Lewis. "Brasiiliale ja Nigeeriale andsid testid tõerääkijate protsendiks 62, mis on üllatavalt suur. Aga need on suurimad valetajad maailmas ja küllap luiskasid katseisikud ka testides."

TIIT KäNDLER