Vana Baskini teater toob täna kell 19 Keila kultuurikeskuses lavale Bengt Ahlforsi näidendi "Mu kallis lift". Lavastaja on Eino Baskin ning peaosas mängib Lembit Ulfsak

Mullu viie Soome parima teatriteose hulka valitud näidendi kohta kirjutas Bengt Ahlfors Soome tuntud näitlejale Lasse Pöystile: "Oli kolm põhjust, miks see näidend kirjutati. Esimene põhjus oli üksindus Helsingis, vanade inimeste üksindus. /–/ Teine põhjus oli lift aadressil Eerikinkatu 9, Helsingi – seal asub minu töötuba. See oli stiilne lift ja mina armastasin seda. Vanaduspäevil ilmus sellele ainult üks viga – see keeldus liikumast. /–/ Kolmas põhjus oli Lasse Pöysti."

Neljapäeval, 9. aprillil kell 19 esietendub Vanemuise väikeses majas Jules Massenet, Henri Meilhac ja Philippe Gille´ "Manon". Lavastaja on Marko Matvere, muusikajuht ja dirigent Lauri Sirp, dirigent Erki Pehk ja kunstnik Maarja Meeru. Osades mängivad Alla Popova, Svetlana Trifonova (Venemaa), Atlan Karp, Taisto Noor ja Märt Jakobson.

"Manon" on üks kõigi aegade populaarsemaid prantsuse oopereid. Loo sisuks on Manon Lescaut’ ja ševaljee Grieux’ traagiline armastuslugu. Esietendus toimus 1884. aastal Pariisi Opera Comique'is, ooper saavutas momentaalse edu ning oli Opera Comique’i repertuaaris 1959. aastani.

Laupäeval, 11. aprillil kell 19 esietendub Ugala teatris Sándor Márai "Küünlad põlevad lõpuni". Lavastaja on Indrek Sammul, kunstnik Jaanus Laagriküll, muusikaline kujundaja Peeter Konovaov. Mängivad Hannes Kaljujärv (külalisena Vanemuisest), Arvi Mägi ja Vilma Luik.

"Sa sead oma elus kõik korda, et mitte kellelegi võlgu jääda, kui peaksid duellil langema. Sa harjutad iga päev, nelikümmend üks aastat, kasutades relvadena mälestusi, kuni need on teravamad kui mõõk. Ja lõpuks on see hetk käes...," seisab etenduse tutvustuses.