Selle aasta aprillis ehk Jazzikuul anti Eesti telekommunikatsiooni- ja IT ettevõtte Elioni, Eesti Jazzliidu ja Jazzkaare koostöös välja Eesti esimesed jazziauhinnad. Laureaadid kuulutati välja ning auhinnad anti üle
27. aprillil Vene Kultuurikeskuses vahetult enne maailmakuulsa saksofonisti Archie Sheppi kontserti.

Elioni Jazziauhinna, mille eesmärk on tunnustada Eesti tegusamaid ja isikupärasemaid jazzmuusikuid, pälvis sel aastal Jaak Sooäär kolmel viimasel aastal tehtud tööde ja saavutuste eest. Alates 2004. aastast on Jaak Sooäär Eesti Jazzliidu juhatuse esimees. Viimastel aastatel on tal olnud umbes 70 avalikku esinemist aastas. Tema peamisteks kollektiivideks on rahvusvaheliste koosseisudega The Dynamite Vikings, Erdmann/Sooäär Dessert Time ja Innanen-Sooäär-Bennink. Sooäär on kirjutanud ja arranzeerinud hulga muusikat ka tuntud eesti folkjazzi ansamblile Eesti Keeled. Samuti on Jaak Sooäär õppejõud Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias. Auhinna zhüriisse kuulusid nii jazziorganisaatorid, kontsertkorraldajad kui muusikukriitikud - Valdur Laid, Immo Mihkelson, Tiit Kusnets, Joosep Sang, Madli Parts, Anne Erm, Madis Sander, Aivar Trallmann ja Helen Sildna.

Noore Jazzitalendi Auhinna pälvis Erki Pärnoja. Noore Jazzitalendi Auhinna eesmärk on tunnustada noort, kuni 26aastast andekat muusikut, kes onsaavutanud midagi märkimisväärset, panustades ise saavutusse oluliselt enam kui tema eakaaslased tavaliselt. Üheksast esitatud kandidaadist hindas peamiselt jazziõppejõududest koosnev zhürii enim Erki silmatorkavalt avarat mõtlemisviisi ja professionaalset suhtumist. Kõrge hinnangu sai ka laureaadi eesmärk tuua Eestisse välismaiseid esinejad eeskujuks ja inspiratsiooniks noortele, kel pole veel olnud võimalust ise välismaale end arendama minna. Samuti leidsid äramärkimist Erki muusikaline kõrge tase ning loomingulisus. Noore Jazzitalendi zhüriisse kuulusid Jaak Sooäär, Tanel Ruben, Siim Aimla, Mart Soo, Ain Agan, Marko Mägi, Anne Erm, Villu Veski ja Toivo Unt.

Elioni Jazziauhind kätkeb endas peale sellega kaasneva tunnustuse ka 50 000-kroonist stipendiumi, maineka eesti kunstniku Tiiu Kirsipuu eritellimusel valmistatud temaatilist skulptuuri ning võimalust salvestusteks Eesti Raadios ja Eesti Televisoonis. Võitjat õnnitles ka jazzisaadik Archie Shepp isiklikult.

Noore Jazzitalendi Auhinna andis üle zhürii esindaja Anne Erm. Auhinna võitja pälvis meene Elionilt, salvestusvõimaluse Eesti Raadios, PR konsultatsiooni koos fotosessiooniga ning võimaluse esineda Jazzkaare kontserdil aasta jooksul.

Nii Elioni Jazziauhinna kui Noore Jazzitalendi Auhinna väljaandmine saavad Eestis aprillis tähistatava Jazzikuu iga-aastasteks traditsioonideks. Järgmiseid jazziauhindade laureaate on oodata juba järgmisel kevadel.