Parimaks kondiitritooteks tunnistati Kalevi Désirée täidisega šokolaadid, parimaks pagaritooteks Leiburi Saib, parimaks kalatooteks BGM Shippingu sari Briis ja parimaks kastmeks Salvesti sinepikaste. Neis kategooriates pälvisid äramärkimise Leiburi Ruks, Tartu Mill Eesti Rukkitäisterajahu, Salvesti mädarõikakaste, Põltsamaa Felixi kartulikaste ning pakendi idee ja teostuse poolest Pere Leiva Wabariigi sari.

Parima lihatoote tiitli sai Rakvere ahjukael röstsibulaga, ära märgiti Talleggi delikatess-täissuitsuvorst kanalihast, Nõo toorsuitsu seljafilee ja Nõo juustumantlis täissuitsuvorst. Parimaks valmistooteks tunnistati Salvesti suitsulihaga hernesupp, ära märgiti Saarioise väikesed pannkoogid ja Lundeni „Made to Go” võileibade sarja innovatiivne pakend.

Hindamiskomisjoni kuulusid tehnikaülikooli toiduainete instituudi pedagoogid, veterinaar- ja toiduameti ning tarbijakaitse esindajaid, toitlustamisega tegelevate õppeasutuste pedagoogid, ajakirjanikud ja kokad. Komisjoni esimees oli tehnikaülikooli toiduainete instituudi direktor professor Raivo Vokk.

5. aprillil toimub „Eesti parim toiduaine 2011” lõppkonkurss, kus valitakse kuldmärkide saajad: „Eesti parim toiduaine 2011”, „Eesti parim toit tervisele 2011”, „Eesti parim mittealkohoolne jook 2011” ning „Eesti parim alkohoolne jook 2011”.